Startup-ul românesc Youni obține o finanțare de aproape un milion de euro

EconomieStartup-ul românesc Youni obține o finanțare de aproape un milion de euro

Startup-ul românesc din domeniul edtech, Youni, a obținut o finanțare de 900.000 de euro pentru a facilita procesul de admitere la universități prin intermediul tehnologiei AI.

Runda de finanțare de tip seed a fost condusă de Czech Accelerator și firma de capital de risc Soulmates Ventures, care a contribuit cu 600.000 de euro.

De asemenea, fondul românesc Early Game Ventures a investit 300.000 de euro în acest statup.

Platforma, alimentată de inteligență artificială, spune că are o rată de acceptare de 100% și sprijină universitățile în recrutarea candidaților de calitate, simplificând totodată activitatea echipelor de admitere.

Până în prezent, Youni susține că a ajutat peste 6.000 de studenți să fie admiși la universitățile dorite, asigurând burse în valoare de 52 de milioane de dolari.

Youni le oferă studenților oportunitatea de a accesa cel mai bune universități din lume, facilitând procesul de admitere prin tehnologia AI.

Startup-ul are planuri ambițioase

„Când căutam o universitate, nu știam care domeniu de studiu mi se potrivea cel mai bine. În plus, la acea vreme, în România nu era posibil să aplici online, iar informațiile erau dispersate pe diferite platforme, ceea ce consuma mult timp și era solicitant mental. În perioada în care am lucrat în educație în Germania, am observat că și studenții de acolo întâmpinau dificultăți similare. Astfel, am decis să dezvolt o platformă inteligentă care să ofere suport tuturor studenților,” a declarat Andrei Nicolae, fondator și CEO al Youni.

În cursului anului următor, echipa Youni își propune să ajute un milion de studenți să fie admiși la universitățile pe care și le doresc.

Platforma permite universităților să se conecteze cu studenții, potrivindu-le preferințele și aspirațiile.

Fiecare utilizator își creează un profil detaliat care include interesele, obiectivele, rezultatele academice și realizările personale.

Pe baza acestor informații, algoritmii de AI recomandă domeniile de studiu potrivite și universitățile care le oferă.

Citeste si alte articole: