Studiul istoriei ii va face pe români mai greu de păcălit la vot

Sorin Dragne, reprezentant al Federaţiei Sindicatelor Libere...

Compot de prune cu nuci

MedicalCompot de prune cu nuci

Compotul de prune cu nuci este un desert tradițional românesc, perfect pentru a încălzi sufletele în zilele mai răcoroase. Combinația dintre dulceața prunelor și crocantul nucilor creează o experiență gustativă de neuitat.

Ingrediente:

1 kg prune uscate

1 litru apă

200 g zahăr

100 g nuci măcinate

1 baton de scorțișoară

Câteva cuișoare

Mod de preparare:

Înmoaie prunele: Spălați prunele uscate și puneți-le într-un bol cu apă călduță. Lăsați-le să se înmoaie timp de câteva ore sau peste noapte.

Fierbe prunele: Puneți prunele înmuiate într-o oală împreună cu apa, zahărul, batonul de scorțișoară și cuișoarele.

Gătește compotul: Aduceți amestecul la fierbere, apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30 de minute, sau până când prunele sunt moi și siropul s-a îngroșat.

Adaugă nucile: Înainte de a lua compotul de pe foc, adăugați nucile măcinate și amestecați ușor.

Servește: Lăsați compotul să se răcească complet înainte de a-l servi. Se poate servi cald sau rece, cu o lingură de smântână sau o scoop de înghețată.

Sfaturi:

Alegeți prune uscate de calitate: Culoarea lor ar trebui să fie închisă și să aibă o textură moale și ușor lipicioasă.

Adaptați cantitatea de zahăr: Dacă doriți un compot mai puțin dulce, puteți reduce cantitatea de zahăr.

Adăugați alte arome: Pentru o notă de originalitate, puteți adăuga în compot coaja rasă de lămâie sau portocală, vanilie sau chiar un strop de rom.

Conservare: Compotul de prune cu nuci se poate păstra în borcane sterilizate la frigider pentru câteva săptămâni.

Poftă bună!

Citeste si alte articole: