Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Biden, hotărât să nu renunțe la Casa Albă în cel mai așteptat interviu. „Test cognitiv zilnic”

ExterneBiden, hotărât să nu renunțe la Casa Albă în cel mai așteptat interviu. „Test cognitiv zilnic”

Președintele SUA Joe Biden a declarat clar că este hotărât să nu renunțe la Casa Albă în cel mai așteptat interviu, după dezbaterea eșuată cu Donald Trump. „Fac un test cognitiv în fiecare zi (…) Nu doar că fac campanie”, a subliniat el.

Nimeni nu este mai calificat decât mine pentru a fi preşedinte sau pentru a câştiga aceste alegeri”, a asigurat vineri Joe Biden într-un interviu foarte aşteptat pe canalul american de televiziune ABC, transmite Agerpres, citând AFP.

Biden, hotărât să nu renunțe la Casa Albă în cel mai așteptat interviu. „Test cognitiv zilnic”

Preşedintele american, atacat în privinţa capacităţilor sale mentale după o dezbatere ratată în faţa lui Donald Trump, a afirmat că funcţia sa echivalează cu „a face un test cognitiv în fiecare zi”, când jurnalistul George Stephanopoulos l-a întrebat dacă ar fi pregătit să se supună acestui tip de examinare.

„Fac un test cognitiv în fiecare zi (…) Nu doar că fac campanie, dar conduc lumea”, a declarat democratul de 81 de ani.

Deşi s-a exprimat mai fluent decât în timpul duelului său televizat din 27 iunie cu Donald Trump, democratul a vorbit, totuşi, cu o voce înăbuşită şi, uneori, a avut fraze incomplete sau puţin dezlânate.

Timp de 22 de minute, Joe Biden şi-a apărat cu încăpăţânare şi uneori laborios candidatura pentru un al doilea mandat în faţa republicanului Donald Trump, în contextul în care unii congresmeni din propria sa tabără i-au cerut să se retragă.

Întrebat insistent despre dezbaterea sa dezastruoasă cu fostul preşedinte din 27 iunie, el a repetat de mai multe ori că a fost o „seară proastă”, atribuită unei răceli însoţite de o mare oboseală.

Joe Biden a spus că „nu crede” în sondajele care oferă avantaj rivalului său la nivel naţional şi în statele-cheie, spunând că, din punctul său de vedere, este „aproape la egalitate” cu Donald Trump.

Când jurnalistul i-a atras atenţia că nu a văzut niciodată un preşedinte câştigând realegerea cu o cotă de popularitate de 36%, el a răspuns: „Nu cred că aceasta este cota mea de încredere”.

„Dacă Domnul Atotputernic ar coborî şi ar spune +Joe, retrage-te din cursă”, m-aş retrage din cursă, dar nu va coborî”, a mai spus preşedintele american

Citeste si alte articole: