Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Război în Israel, ziua 273. Hezbollah își intensifică atacurile

ExterneRăzboi în Israel, ziua 273. Hezbollah își intensifică atacurile

Război în Israel, ziua 273. Hezbollah a lansat un amplu atac cu rachete și drone împotriva Israelului joi și a avertizat că va viza noi ținte, în replică la uciderea unui comandant de rang înalt din cadrul grupării.

Pornit în contextul războiului din Gaza, conflictul dintre Hezbollah și Israel a cunoscut o intensificare graduală în ultimele luni, amplificând preocupările pentru o posibilă escaladare într-un război de amploare.

Război în Israel, ziua 273. Beirutul, zguduit de sunete de drone și rachete 

În timp ce ultimele acte de violență au avut loc în zonele de frontieră sau în apropierea acestora, zgomotele puternice ale zborurilor supersonice au crescut tensiunile pentru a doua zi consecutivă în Beirut și în alte regiuni ale Libanului.

Hezbollah a anunțat că a lansat peste 200 de rachete și un număr de drone către zece ținte militare israeliene, în replică la uciderea comandantului său, Mohammed Nasser.

Armata israeliană a afirmat că au fost identificate „aproximativ 200 de proiectile și peste 20 de ținte aeriene suspecte care au trecut din Liban în teritoriul israelian”.

În paralel, Aviația Israeliană a atacat structuri militare ale Hezbollah în localitățile Ramyeh și Houla din sudul Libanului.

„Seriile de răspunsuri continuă în succesiune, iar această serie va continua să vizeze noi locații pe care dușmanul nu și le-a imaginat că vor fi lovite”, a transmis Hashem Safieddine, un oficial senior al Hezbollah, vorbind la un eveniment în Beirut dedicat comemorării lui Nasser, potrivit Reuters.

Benjamin Netanyahu vrea un acord de eliberare a ostaticilor

Război în Israel, ziua 273. Benjamin Netanyahu i-a comunicat joi președintelui american Joe Biden că intenționează să trimită o delegație pentru a relua discuțiile blocate cu Hamas privind eliberarea ostaticilor, au confirmat administrațiile lor.

Netanyahu a subliniat că Israelul va încheia războiul său de aproape nouă luni în Gaza doar după ce își va atinge toate obiectivele.

Canalul de știri israelian Channel 12 a raportat că șeful agenției de informații Mossad din Israel este prevăzut să conducă delegația pentru negocieri, deși informația nu a fost confirmată încă.

Premierul israeliean are programate consultări ulterioare cu echipa sa de negociere, urmând să discute apoi situația pentru eliberarea ostaticilor cu cabinetul său de securitate.


razboi israel

Casa Albă a confirmat că cei doi lideri au discutat despre răspunsul recent primit de la Hamas, precizează aceeași sursă.

Război în Israel, ziua 273. Posibile raiduri aeriene americano-britanice în Yemen

Mass-media Houthi susține că au avut loc raiduri aeriene efectuate de SUA și Marea Britanie asupra orașului Hodeidah din Yemen.

Potrivit televiziunii Al Masirah a Houthi, raidurile au lovit zonele al-Lahiyah și Bait al-Faqih de pe coasta vestică a Yemenului.

Atacurile ar fi cele mai recente îndreptate împotriva rebelilor houti, care au continuat să atace navele în mările din apropierea Yemenului, pretinzând că acțiunile lor sunt în sprijinul Gaza.

Citeste si alte articole: