Bugetul casei. Cum să-l organizezi ca să economisești

Bugetul casei Cu toții ne dorim să punem...

Vrei o mașină? Trebuie să răspunzi la trei întrebări

Achiziție mașină Când te-ai hotărât să-ți cumperi o...

Prăjitură cu cremă de migdale

MedicalPrăjitură cu cremă de migdale

Prăjitura cu cremă de migdale este un desert clasic și aromat, perfect pentru orice ocazie. Combinația dintre blatul pufos și crema fină de migdale este irezistibilă, iar prepararea sa este mai simplă decât ați crede.

Ingrediente:

Pentru blat:

5 albușuri

100 g zahăr

4 linguri faina

10 g praf de copt

100 g migdale măcinate

1 linguriță esență de migdale

Pentru cremă:

5 gălbenușuri

150 g zahăr

500 ml lapte

2 plicuri budincă de vanilie

100 g unt moale

100 g migdale măcinate

1 linguriță esență de migdale

Pentru decor:

Ciocolată rasă

Fulgi de migdale

Mod de preparare:

Blatul:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adăugați treptat zahărul, mixând continuu până se obține o bezea lucioasă și fermă. Amestecați ușor faina, praful de copt, migdalele măcinate și esența de migdale cu o spatulă, având grijă să nu scoateți aerul din bezea. Turnați compoziția într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți blatul timp de 20-25 de minute, până se rumenește frumos. Lăsați blatul să se răcească.

Crema:

Amestecați gălbenușurile cu zahărul până se omogenizează. Adăugați treptat laptele rece, amestecând continuu. Într-un vas separat, amestecați praful de budincă cu 2-3 linguri din compoziția de lapte rece. Turnați amestecul de budincă peste compoziția de lapte cu gălbenușuri și zahăr. Puneți amestecul pe foc mic și fierbeți, amestecând continuu, până se îngroașă ca o cremă. Luați crema de pe foc și încorporați untul moale, migdalele măcinate și esența de migdale. Lăsați crema să se răcească.

Asamblare:

Tăiați blatul în două. Întindeți crema de migdale peste prima parte a blatului. Așezați a doua parte a blatului deasupra. Decorați prăjitura cu ciocolată rasă și fulgi de migdale. Dați prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore, sau ideal peste noapte, pentru a se întări crema.

Sfaturi:

Puteți folosi migdale crude sau prăjite pentru blat și cremă. Puteți adăuga stafide, nuci sau alte fructe uscate în cremă. Puteți decora prăjitura cu fructe proaspete sau frișcă. Prăjitura cu cremă de migdale se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile.

Poftă bună!

Citeste si alte articole: