Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Bursele europene au închis în creştere

EconomieBursele europene au închis în creştere

Bursele europene au încheiat în prima zi a noii săptămâni de tranzacţionare în creştere, în timp ce investitorii regionali au analizat rezultatele primului tur al alegerilor parlamentare anticipate din Franţa, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,44%, revenind după patru pierderi consecutive. Acest lucru a fost determinat de o creştere puternică a indicelui CAC 40 al Franţei, cu un avans iniţial de peste 2,5%, care a încetinit ulterior la 1,09%.

Pieţele europene reacţionează la rezultatele primului tur al alegerilor parlamentare anticipate din Franţa, în care s-a înregistrat o creştere mare a voturilor pentru partidul anti-imigranţi RN.

Rezultatele iniţiale indică totuşi că RN va avea dificultăţi să obţină o majoritate absolută în cel de-al doilea tur de scrutin care are loc pe 7 iulie, despre care analiştii spun că ar fi rezultatul ”cel mai puţin rău” din perspectiva pieţei. Alianţa centristă a preşedintelui francez Emmanuel Macron a ajuns duminică pe locul trei.

Din punctul de vedere al datelor, inflaţia din Germania a încetinit în cinci state cheie în iunie, în timp ce indicele naţional al preţurilor de consum pe o bază armonizată la UE a scăzut la 2,5%, de la 2,8% în mai. Economiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau la o valoare de 2,6%. Acest lucru vine înaintea datelor referitoare la inflaţia din zona euro, de marţi.

Citeste si alte articole: