Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Măsuri pentru siguranța bebelușului sugar pe perioada temperaturilor ridicate

MedicalMăsuri pentru siguranța bebelușului sugar pe perioada temperaturilor ridicate

Vara, temperaturile ridicate pot prezenta un risc semnificativ pentru bebelușii sugari, care nu își pot regla eficient temperatura corpului.

Iată câteva măsuri esențiale pentru a vă asigura siguranța bebelușului dumneavoastră pe timp de caniculă:

Hidratare:

Alăptați frecvent: Laptele matern este cea mai bună sursă de hidratare pentru sugari. Oferiți-i bebelușului sân la cerere, mai ales în zilele călduroase.

Nu oferiți apă: Sugarii sub 6 luni nu au nevoie de apă suplimentară, deoarece laptele matern le oferă tot lichidul de care au nevoie.

Monitorizați semnele deshidratării: Urmăriți scutecele bebelușului pentru a vă asigura că sunt suficient de ude (cel puțin 6-8 scutece ude pe zi). Bebelușul poate avea, de asemenea, gură uscată, plâns fără lacrimi, letargie sau fontanelă scufundată.

Îmbrăcăminte:

Îmbrăcați bebelușul în haine ușoare și lejere: Alegeți haine din bumbac sau alte materiale respirabile. Evitați hainele strâmte sau sintetice.

Nu supraîmbrăcați bebelușul: Un singur strat de haine ușoare este suficient în zilele călduroase.

Pălărie: Puneți-i bebelușului o pălărie ușoară cu boruri largi pentru a-i proteja capul de soare.

Mediu:

Mențineți temperatura camerei răcoroasă: Ideal între 18 și 22 de grade Celsius. Puteți folosi aerul condiționat, un ventilator sau o baie rece pentru a menține temperatura scăzută.

Evitați expunerea la soare: Nu expuneți bebelușul la soare direct, mai ales între orele 10:00 și 16:00. Plimbările cu căruciorul ar trebui făcute dimineața devreme sau seara târziu.

Aerisiți: Deschideți ferestrele și ușile pentru a permite circulația aerului proaspăt.

Alte sfaturi:

Faceți baie bebelușului frecvent: O baie răcoroasă îl poate ajuta să se simtă mai confortabil.

Oferiți bebelușului o baie de soare: Expunerea la soare pentru perioade scurte de timp (maximum 10 minute) dimineața devreme sau seara târziu poate ajuta la sinteza vitaminei D.

Fiți atenți la semnele de supraîncălzire: Bebelușul poate prezenta febră, transpirație excesivă, slăbiciune, iritabilitate sau plâns persistent.

Nu lăsați niciodată bebelușul nesupravegheat în mașină: Chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, temperaturile din interiorul mașinii pot crește rapid și pot pune în pericol viața bebelușului.

Consultați medicul pediatru: Dacă aveți nelămuriri legate de siguranța bebelușului dumneavoastră pe timp de caniculă, nu ezitați să consultați medicul pediatru.

Rețineți: Este esențial să luați măsurile de precauție necesare pentru a vă menține bebelușul hidratat vara.

Prin respectarea acestor sfaturi, veți contribui la asigurarea siguranței și confortului bebelușului dumneavoastră în zilele călduroase.

Citeste si alte articole: