Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Alegeri în SUA. Se face lista cu posibilii înlocuitori ai lui Biden. Cine este în frunte

ExterneAlegeri în SUA. Se face lista cu posibilii înlocuitori ai lui Biden. Cine este în frunte

Joe Biden a avut o prestație slabă în dezbaterea electorală cu Donald Trump, motiv pentru care o parte din democrați solicită scoaterea președintelui american din cursa pentru Casa Albă.

Joe Biden este din ce în ce mai criticat

Joe Biden și Donald Trump sunt principalii candidați pentru Casa Albă. Cei doi politicieni s-au întâlnit vineri, 28 iunie, într-o dezbatere electorală. Prestația modestă a președintelui în funcție i-a făcut pe unii democrați să ridice problema unei alte nominalizări în alegerile prezidențiale.

Publicațiile de peste Ocean au redat o listă cu potențialii candidați care îl pot înlocui pe actualul președinte. Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom este favorit să-l înlocuiască pe Joe Biden. Din ce în ce mai criticat, actualul președinte american nu intenționează să iasă din cursa prezidențială. Numele lui Gavin Newsom este vehiculat și de presa internațională.

Cine ar putea să-i ia locul președintelui american

Guvernatorul statului California a fost printre primii care au sărit în apărarea președintelui american Joe Biden după dezbaterea electorală de sâmbătă. Newsom are avantajul expertizei în campaniile electorale. De asemenea, guvernatorul și-a anunțat intenția să candideze în 2028.

Politicianul democrat a intrat în atenția opiniei publice pentru faptul că susține căsătoriile între persoanele de același sex, deși acest lucru contravine legislației din statul California. În pofida atacurilor politice popularitatea lui Gavin Newsom a crescut în ultima perioadă. A obținut funcția de guvernator al Californiei cu o majoritate zdrobitoare.

Joe Biden ar putea fi înlocuit de guvernatorul Californei

Cu toate acestea, posibilul înlocuitor al lui Joe Biden trebuie să justifice problemele de actualitate ale Californiei, cum ar fi taxele mult prea mari, costul ridicat al locuințelor și numărul mare de persoane fără adăpost.

În scenariul în care actualul președinte decide să facă pasul în spate, Newsom ar avea de câștigat în sensul că adversarii săi politici ar avea prea puțin timp la dispoziție să speculeze problemele statului California, potrivit SkyNews.

Citeste si alte articole: