Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

UE acuză Microsoft de gruparea ”abuzivă” a produselor Teams şi Office

EconomieUE acuză Microsoft de gruparea ”abuzivă” a produselor Teams şi Office

Uniunea Europeană a acuzat marţi Microsoft că a încălcat regulile antitrust prin gruparea ”abuzivă” a produselor sale Teams şi Office, transmite CNBC.

”Comisia Europeană a informat Microsoft despre punctul său de vedere preliminar conform căruia Microsoft a încălcat regulile antitrust ale UE, legându-şi echipele de produse de comunicare şi colaborare de aplicaţiile sale populare de productivitate incluse în suitele sale pentru companii Office 365 şi Microsoft 365”, a afirmat Comisia Europeană într-o comunicare a obiecţiilor, care este trimisă pentru a informa companiile cu privire la preocupările exprimate împotriva lor.

Dacă Comisia decide că a avut loc o încălcare a reglementărilor, poate interzice comportamentul şi poate amenda compania acuzată cu până la 10% din veniturile sale globale.

Microsoft a luat măsurile preventive de a separa Teams de Microsoft 365, într-un efort de a înlătura preocupările antitrust din partea UE. Cu toate acestea, Comisia a afirmat în comunicatul său de marţi că modificările au fost ”insuficiente pentru a răspunde preocupărilor şi că sunt necesare mai multe modificări ale comportamentului Microsoft pentru a restabili concurenţa”.

Microsoft a spus că va lucra pentru a găsi soluţii pentru a aborda preocupările suplimentare ale comisiei.

”După ce am separat Teams şi am făcut paşi iniţiali de interoperabilitate, apreciem claritatea suplimentară oferită astăzi”, a spus preşedintele Microsoft, Brad Smith, într-o declaraţie de marţi.

Citeste si alte articole: