Bugetul casei. Cum să-l organizezi ca să economisești

Bugetul casei Cu toții ne dorim să punem...

Vrei o mașină? Trebuie să răspunzi la trei întrebări

Achiziție mașină Când te-ai hotărât să-ți cumperi o...

Românii vor putea cumpăra rovinieta prin Ghişeul.ro

EconomieRomânii vor putea cumpăra rovinieta prin Ghişeul.ro

Începând de joi, 27 iunie 2024, cetățenii români pot achiziționa rovinieta prin intermediul platformei Ghișeul.ro, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Începând de astăzi, 27 iunie 2024, în urma încheierii unui acord de parteneriat între CNAIR și Autoritatea pentru Digitalizarea României, persoanele fizice care dețin cont pe www.ghiseul.ro pot achita tariful de utilizare (rovinieta) prin intermediul acestui site, exclusiv prin intermediul cardului bancar, a anunțat CNAIR.

Platforma Ghișeul.ro este administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de Asociația pentru Plăți Electronice din România (APERO).

„Avem deja peste 2,2 milioane de utilizatori http://xn--ghieul-5lc.ro/, iar acum, la jumătatea anului 2024, platforma a procesat 3 milioane de tranzacții. http://xn--ghieul-5lc.ro/ continuă să aibă o creștere solidă, pentru că românii folosesc soluțiile eficiente de interacțiune online cu administrația: cei peste 2 miliarde de lei colectați în primele 6 luni din 2024 depășesc valoarea colectată pe tot parcursul anului 2023”, a anunțat ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, pe Facebook.

Rovinieta poate fi cumpărată pe o durată de o zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau 12 luni.

Creștere continuă a numărului de utilizatori

Din 26 ianuarie 2023, românii au la dispoziție și aplicația mobilă Ghișeul.ro pentru plata taxelor și impozitelor, disponibilă în App Store și Google Play Store.

În 2019, platforma Ghișeul.ro a avut 500.000 de utilizatori, iar un an mai târziu numărul acestora a crescut la 775.000. de asemenea, în 2021, platforma a ajuns la 1.145.000 de utilizatori, pentru ca în 2022 să ajungă la 1,49 milioane de utilizatori.

După o creștere de aproape jumătate de milion de utilizatori în 2023, platforma oficială de plăți online cu cardul pentru taxe și impozite, Ghișeul.ro, a atins în primul triemstru al acestui an pragul de două milioane de conturi de utilizatori.

Până la 31 martie 2024, utilizatorii Ghișeul.ro au beneficiat de o reducere de până la 10% la plata integrală a taxelor și impozitelor locale pentru anul 2024.

„Pe parcursul acestui an, #echipaMCID a lucrat pentru optimizarea funcționalităților http://xn--ghieul-5lc.ro/, atât în platforma web, cât și în aplicația mobilă. Cazierul judiciar online, descărcat deja de sute de mii de români, poate fi accesat acum și în aplicația mobilă”, a mai spus Ivan.

 

 

 

 

 

Citeste si alte articole: