Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Emmanuel Macron, avertisment pentru francezi. Cresc șansele izbucnirii unui „război civil” dacă vor fi alese partidele extremiste

ExterneEmmanuel Macron, avertisment pentru francezi. Cresc șansele izbucnirii unui „război civil” dacă vor fi alese partidele extremiste

Președintele Emmanuel Macron spune că extrema stângă, Franța Nesupusă, și extrema dreaptă, Adunarea Națională a lui Marine Le Pen, urmăresc politici divizive care alimentează tensiunile dintre comunități.

În opinia lui Emmanuel Macron, răspunsul extremei drepte la insecuritate „reduce oamenii la religia sau originea lor” și, prin urmare, „împinge oamenii spre război civil”.

Emmanuel Macron, avertisment pentru francezi

Jean-Luc Mélenchon este liderul de extremă stângă care, potrivit lui Macron, încurajează o formă de divizare în scopuri electorale. „Promovează războiul civil, deoarece reduce oamenii la grupul lor religios sau etnic”, a spus liderul francez.

Decizia lui Emmanuel Macron de a convoca alegeri anticipate în data de 9 iunie, după ce coaliția lui a fost învinsă de extrema dreaptă Adunarea Națională la alegerile europene, a stârnit un val de revoltă în Franța. Francezii vor să voteze acum în alegerile parlamentare care ar putea trimite un număr record de membri ai extremei drepte în Adunarea Națională.

Conform celor mai recente sondaje, Adunarea Națională ar câștiga 35% în primul tur de scrutin de duminică, înaintea unei alianțe de stânga, care include partidul Franța Nesupusă, cu 27% și centriștii lui Macron cu 19%.

Aliații lui Macron au tot vorbit în ultimul timp despre riscurile cu care se confruntă Franța în cazul în care alegătorii optează pentru partide extremiste. Acum și președintele a avertizat faptul că această opțiune crește „conflictul și războiul civil”.

„Când ești sătul și viața de zi cu zi este grea, poți fi tentat să votezi pentru extremele care oferă soluții mai rapide. Dar soluția nu va fi niciodată să-i respingi pe ceilalți”, a spus el.

Citeste si alte articole: