Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Olaf Scholz este „îngrijorat” de perspectiva unei victorii a extremei dreapta la alegerile parlamentare din Franţa

ExterneOlaf Scholz este „îngrijorat” de perspectiva unei victorii a extremei dreapta la alegerile parlamentare din Franţa

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că este „îngrijorat” de perspectiva unei victorii a partidului de extremă-dreapta Rassemblement National al lui Marine Le Pen la alegerile parlamentare din Franţa, relatează Politico.

„Sunt îngrijorat de alegerile din Franţa”, a declarat Scholz într-un interviu acordat postului public ARD. „Sper ca partidele care nu sunt Le Pen – ca să mă exprim aşa – să aibă succes la alegeri. Dar acest lucru trebuie să îl decidă poporul francez”, a adăugat el.

Partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron se află la mare distanţă în sondaje cu o săptămână înainte de primul tur al alegerilor anticipate pe care le-a convocat ca răspuns la umilitoarea înfrângere pe care partidul său a suferit-o în alegerile pentru Parlamentul European de la începutul acestei luni. Rassemblement National, anti-imigraţie, ar urma să câştige cele mai multe voturi în cele două tururi de scrutin, din 30 iunie şi 7 iulie.

Rassemblement National s-a clasat pe primul loc la alegerile europarlamentare, cu 31% din voturile francezilor. Liderul partidului, Jordan Bardella, este unul dintre principalii candidaţi la funcţia de prim-ministru în cazul în care Rassemblement National va câştiga alegerile din Franţa.

Partidul german de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a înregistrat, de asemenea, succese la alegerile UE din această lună, în timp ce coaliţia de guvernare a lui Scholz a avut de suferit. Social-democraţii de centru-stânga ai cancelarului au obţinut cel mai slab rezultat din istorie, obţinând doar 14% din voturi, în timp ce AfD a obţinut 16%.

Citeste si alte articole: