Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Focuri de arme asupra unei biserici, unei sinagogi și unui post de poliție din Rusia. Șase polițiști și un preot, uciși

ExterneFocuri de arme asupra unei biserici, unei sinagogi și unui post de poliție din Rusia. Șase polițiști și un preot, uciși

Atacatori necunoscuţi au deschis focuri de arme împotriva unei biserici ortodoxe, a unei sinagogi şi a unui post de poliţie din regiunea Daghestan din Caucazul de Nord rus, un preot şi șase poliţişti fiind ucişi, a informat Ministerul de Interne.

‘În jurul orei 18:00 (15:00 GMT) în Derbent, persoane necunoscute au deschis focuri de arme automate asupra unei sinagogi şi a unei biserici’, a informat ministerul pe Telegram.

‘Conform informaţiilor preliminare, un poliţist a fost ucis şi un altul a fost rănit. Atacatorii au fugit cu o maşină VW Polo albă’, care este căutată de poliţie, a adăugat ministerul.

Potrivit agenţiei RIA, citată de Reuters, un preot şi un paznic al bisericii au fost ucişi.

Ulterior, biroul primarului a raportat că, ‘după atac, sinagoga a luat foc’. Angajaţi ai Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă sting incendiul.

Imagini cu sinagoga cuprinsă de foc şi coloane dense de fum au fost difuzate de televiziunea publică rusă.

Atacul a avut loc în ziua în care ruşii ortodocşii sărbătoresc Rusaliile.

Potrivit Ministerului de Interne din Daghestan, ‘a fost activat ”planul de interceptare”, iar ‘identitatea atacatorilor este în curs de a fi stabilită’.

Un alt atac s-a produs duminică la un post de poliţie din Mahacikala, la circa 125 km nord de Derbent şi principalul oraş din Daghestan, o regiune majoritar musulmană din sudul Rusiei.

Citeste si alte articole: