Bugetul casei. Cum să-l organizezi ca să economisești

Bugetul casei Cu toții ne dorim să punem...

Vrei o mașină? Trebuie să răspunzi la trei întrebări

Achiziție mașină Când te-ai hotărât să-ți cumperi o...

ASF va putea bloca unele siteuri ale firmelor de servicii de investiţii

EconomieASF va putea bloca unele siteuri ale firmelor de servicii de investiţii

Guvernul a aprobat vineri o ordonanţă de urgenţă care prevede, printre altele, că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va putea bloca accesul la site-urile „entităţilor neautorizate care oferă servicii de investiţii și care utilizează tehnici de înşelare, manipulare şi publicitate agresivă”, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, această ordonanţă modifică şi completează unele acte normative, stabilind măsuri de prevenire şi combatere a publicităţii şi tehnicilor agresive de comunicare utilizate de entităţile neînregistrate în Registrul ASF.

Una dintre modificări se referă la „blocarea accesului, de către ASF, la site-urile entităţilor neautorizate care oferă servicii de investiţii și folosesc tehnici de înşelare, manipulare şi publicitate agresivă”. Sursa citată menţionează că „aplicarea noilor prevederi va crea un mediu mai sigur pentru investitori şi va proteja investitorii locali”.

Modalități alternative de finanțare a primăriilor

O altă modificare se referă la introducerea unei modalități de finanţare alternativă pentru primăriile care au proiecte de dezvoltare, prin intermediul pieţei de capital, utilizând emisiuni de obligaţiuni cu prospect de emisiune adresat tuturor investitorilor.

Conform Guvernului, această prevedere va dezvolta piaţa autohtonă de obligaţiuni, va spori transparenţa emisiunilor de obligaţiuni municipale, va atrage un număr mai mare de investitori, iar cetăţenii vor putea investi în aceste instrumente pentru a finanţa proiectele locale.

„Actul normativ adoptat de Guvern este rezultatul unor ample consultări cu piaţa de capital, fiind un proces transparent menit să creeze un mediu de investiţii mai sigur și un cadru legal predictibil și clar, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a pieţei locale de capital. Noile reglementări ajută la îndeplinirea unor obiective generale şi specifice incluse în „Strategia ASF pentru dezvoltarea pieţei de capital 2023-2026″, realizată împreună cu OCDE, iar îndeplinirea obiectivelor strategiei reprezintă o recomandare prioritară în procesul de aderare la această organizaţie internaţională”, a precizat Executivul.

Citeste si alte articole: