Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Comarnicul nu va avea centură deși Iulian Lamborghini Dumitrescu o promitea

EconomieComarnicul nu va avea centură deși Iulian Lamborghini Dumitrescu o promitea

Centura orașului Comarnic este finalizată doar în proporție de 50% și va fi inaugurată abia anul viitor, reiese dintr-un mesaj transmis de Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, care a vizitat luni șantierul lucrării. Anterior, CJ Prahova insista că lucrările sunt în grafic și spunea că varianta de 6 kilometri ar urma să fie inaugurată până la sfârșitul anului.

Practic, eventuala finalizare însemna reușita cu aproximativ 6 luni înainte de termenul din contract.

Vezi și Ciolacu crede că penalul Iulian Dumitrescu nu mai trebuie să candideze

Iulian Dumitrescu, PNL

„La ora actuală, centura orașului Comarnic este finalizată în proporție de aproape 50%. Anul viitor, centura va fi deschisă traficului. Când am vorbit prima dată despre acest proiect, nimeni nu credea că putem să îl realizăm“, arată un mesaj publicat pe Facebook de Iulian Dumitrescu.

Conform contractului, durata de execuție a lucrărilor pentru Centura Comarnic este de 21 de luni, iar lucrările pregătitoare au început în toamna anului trecut, dar fără a avea Autorizația de Construire Completă. Avizul pentru jumătate din proiect a fost emis de-abia la sfârșitul lunii ianuarie 2024, după cum Economedia a explicat aici. Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, a transferat în 2020 proiectele Centurilor Comarnic și Bușteni, însă CJ Prahova a reușit să înceapă lucrările doar pe varianta Comarnic, Centura Bușteni – Azuga, un proiect mult mai complicat și la a doua licitație fiind în reevaluare de oferte după contestația admisă a Ozaltin.

Vezi și Iulian Dumitrescu anunță că Vlad Cosma vrea să-i ia județul

Constructorul Centurii Comarnic, zonă critică pe DN 1 Valea Prahovei este Asocierea constructorilor români Frasinul-Arthenis. Profilul este de Drum Național cu o bandă/sens, iar lucrările mai dificile sunt podurile peste Prahova și Magistrala CFR București – Brașov.

Ce spunea CJ Prahova în februarie:

„Lucrările la centura ocolitoare a orașului Comarnic, un proiect esențial pentru descongestionarea traficului pe Valea Prahovei, se desfășoară conform planificării. În prezent, se efectuează lucrări de terasamente, consolidări și elemente de structură pentru poduri. Este prevăzut ca, până la sfârșitul anului, circulația pe această rută să fie posibilă. Centura ocolitoare, cu o lungime de aproape 6 km, este proiectată pentru a permite autovehiculelor să circule cu o viteză de 90 km/h, ceea ce înseamnă că traseul ar putea fi parcurs în aproximativ 4 minute. Aceasta va ocoli orașul Comarnic și DN1 dinspre vest, oferind o alternativă eficientă la traseul actual.

Proiectul include construcția a trei poduri noi și dublarea podului existent peste râul Prahova de pe DJ101R, contribuind astfel la fluidizarea traficului. De asemenea, se va realiza un pasaj superior peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov, facilitând astfel traversarea sigură și rapidă a acestor obstacole naturale și infrastructurale.

La intersecțiile cu DN1, vor fi amenajate sensuri giratorii adecvate, proiectate să gestioneze eficient traficul provenit atât de pe noua centură, cât și din orașul Comarnic. Această abordare este menită să asigure o integrare armonioasă a noii artere de circulație cu infrastructura existentă“.

Citeste si alte articole: