Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

România, a treia țară din lume după numărul înșelătoriilor pe Discord

EconomieRomânia, a treia țară din lume după numărul înșelătoriilor pe Discord

România se află pe locul al treilea în lume la atacurile prin Discord (6,5%), după Statele Unite, care ocupă primul loc la numărul de ținte vizate (16,2%) și Franța (8,1%), potrivit unui studiu realizat de Bitdefender.

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au dezvăluit că populara platformă de comunicare Discord este folosită în continuare, în mod frecvent, în multiple campanii de phishing și de răspândire a amenințărilor informatice.

Bitdefender a analizat 35 milioane de linkuri distribuite pe Discord

Nu mai puțin de 50.000 de linkuri periculoase au fost identificate prin intermediul tehnologiei Chat Protection care permite detecția amenințărilor informatice și a atacurilor de tip phishing pe sistemul de operare Android, înainte ca acestea să fie accesate de către utilizatori.

Cercetarea s-a desfășurat în perioada 1 septembrie 2023 – 1 martie 2024 și au fost analizate peste 35 de milioane de link-uri distribuite în cadrul aplicației.

Utilizarea platformei Discord ca vector de distribuire a amenințărilor informatice a reprezentat o problemă timp de mai mulți ani, cu toate că au fost implementate o serie de schimbări care să diminueze aceste pericole.

Una dintre măsuri constă în faptul că link-urile destinate găzduirii documentelor interne au o valabilitate de doar 24 de ore.

Aproape 40% dintre linkurile de pe Discord sunt periculoase

Potrivit Bitdefender, 39% dintre link-urile periculoase care au fost analizate conțineau fie amenințări informatice sau campanii de phishing.

Una dintre înșelătorii presupune câștigarea unui abonament pentru Discord Nitro ce oferă utilizatorilor mai multe funcționalități.

Întrucât unele companii oferă Nitro ca premii, acest tip de fraude sunt foarte populare. Victimele sunt redirecționate către un website fals și păcălite să-și introducă datele de autentificare sau informații financiare.

O altă înșelătorie des întâlnită se bazează pe conectarea platformelor Discord și Steam pentru a obține Nitro gratuit.

Obiectivul atacatorilor este de a primi datele de acces ale utilizatorilor de pe Steam pentru a-i șantaja în vederea recuperării acestora, se mai spune în cercetarea Bitdefender.

Citeste si alte articole: