Bugetul casei. Cum să-l organizezi ca să economisești

Bugetul casei Cu toții ne dorim să punem...

Vrei o mașină? Trebuie să răspunzi la trei întrebări

Achiziție mașină Când te-ai hotărât să-ți cumperi o...

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna mai, comparativ cu 2023

ImobiliarePrețurile apartamentelor au crescut și în luna mai, comparativ cu 2023

În luna mai a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare, vechi și noi, au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna mai a anului trecut, conform celor mai recente date de pe Storia.

La București, prețul mediu pentru vânzarea apartamentelor noi și vechi a fost în luna mai 2024 de 1.824 euro/metru pătrat. Prețul mediu solicitat pentru vânzarea unui apartament nou a fost, în mai 2024, de 1.811 euro/mp (+18%).

În ceea ce privește apartamentele vechi, acestea au avut un preț de cerere de 1.839 euro/metru pătrat, cu 15% mai ridicat față de luna mai a anului trecut și cu 1% mai mic față de cel din luna aprilie a anului curent.

La Cluj-Napoca și Timișoara regăsim cea mai mică diferență de preț între cele două tipuri de imobile (noi vs. vechi), cu o diferență de -1% în favoarea apartamentelor noi, care sunt mai scumpe decât apartamentele vechi.

Cea mai mare diferență de preț se regăsește în Oradea unde apartamentele vechi sunt cu 8% mai ieftine comparativ cu apartamentele noi, iar la Sibiu apartamentele vechi sunt cu 8% mai scumpe comparativ cu cele noi.

CITEȘTE ȘI: Hackathon-ul Colliers aduce inteligența artificială în piața imobiliară

Articolul Prețurile apartamentelor au crescut și în luna mai, comparativ cu 2023 a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: