Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Iveco eDaily are o autonomie de până la 400 de kilometri

EconomieIveco eDaily are o autonomie de până la 400 de kilometri

Noul Iveco eDaily, prezentat în România, oferă o autonomie de până la 400 de kilometri. Noul Iveco eDaily poate fi echipat cu până la patru module scalabile de baterii de 37 kWh atingând astfel un total de 115 kWh, valoare care îi asigură, conform testelor producătorului, o autonomie de până la 400 de kilometri.

Oferind flexibilitate pentru diverse misiuni de transport – de la distribuția „door-to-door” și logistica lanțului frigorific, până la construcții și alte aplicații – Iveco eDaily paote reduce semnificativ costurile operaționale.

Acest model de ultimă generație din categoria BEV (Battery Electric Vehicle) este special creat pentru transportatorii care doresc să se adapteze noilor cerințe de transport electric și să beneficieze de performanțele și versatilitatea consacrate ale Iveco Daily.

„Iveco a fost întotdeauna un pionier, concentrându-se nu doar pe îmbunătățirea eficienței pentru clienții săi, ci și pe reducerea emisiilor, aspect extrem de important. Pe drumul schimbării către emisiile zero, vehiculele electrice sunt un element-cheie în abordarea noastră, oferind soluții care nu compromit rentabilitatea sau productivitatea afacerii pentru clienți. Este esențial să dezvoltăm un ecosistem de susținere pentru a facilita extinderea electromobilității și a satisface cererea pieței, dar suntem încrezători că prin lansarea acestui vehicul, pe care nu mă feresc să îl numesc extraordinar, vom continua să susținem parcul verde rulant al României”, a declarat Andrei Gagea, Country Manager Iveco România.

Conform producătorului, Iveco eDaily oferă aceeaşi robusteţe și capacitate de încărcare, unică în segmentul vehiculelor comerciale electrice, dar fără restricţii de spațiu, accesibilitate și utilitate. Întreaga gamă este disponibilă în versiune pur electrică, prin multiplele variante de carosare electrificate – furgon, șasiu sau cabină pentru echipaj.

La nivelul punții spate, vehiculul propune două tipuri de configurații. Versiunea simplă, de tip Single Wheel, oferă o capacitate de încărcare între 3,5 și 4,2 tone, în timp ce cea dublă, Twin Wheel, oferă încărcare între 4,2 și 7,2 tone. Vehiculul este proiectat pentru a face față oricăror tipuri de misiuni, menținând aceeași sarcină remorcabilă ca modelele diesel, în vreme ce capacitatea de remorcare este impresionantă, de până la 3,5 tone.

Primul client Iveco eDaily este Transpeco, operator de transport pentru produse petroliere – carburant, GPL si butelii. Dragoș Gâdoiu, CEO al Transpeco, spune că „până acum, pentru zona București – Ilfov, utilizam un Iveco diesel. De acum, vom folosi eDaily pentru aprovizionarea clienților. Este primul nostru eDaily, dar și primul din țară, însă vom continua investițiile în vehicule electrice”.

Vehiculul este echipat cu un motor de 140 kW care permite atingerea unei viteze maxime de 120 km/h în 35 de secunde și care oferă performanța necesară chiar și pentru utilizare extra-urbană.

Mai mult, datorită sistemului unic Hi-Power poate fi deblocat un plus de putere. În modul POWER, utilizatorii pot accesa o rezervă temporară de putere suplimentară, pentru performanţe de top în misiuni dificile, pentru depăşirea unui alt vehicul sau pentru urcarea unei rampe abrupte de până la 30%. Pentru situațiile în care întreaga putere a vehiculului nu este necesară, modul Eco optimizează consumul de energie.

În ceea ce privește încărcarea, sunt disponibile ca opțiuni stații de 11/22 kW până la 80 kW. În acest ultim caz, timpul de încărcare pentru parcurgerea a 100 km este de circa 30 de minute.

Iveco eDaily vine echipat cu sisteme de monitorizare și opțiuni de control de la distanță pentru încărcare și precondiționare a cabinei. Controlul inteligent al încărcării cu energie permite utilizarea celor mai convenabile intervale. Controlul climatizării de la distanţă permite ca vehiculul să atingă temperatura ideală în cabină înainte de deconectarea de la priză. Mai mult, modurile Driving şi Regenerative pot fi presetate de managerul de flotă pentru optimizarea consumului de energie.

Pentru eficiență și productivitate, eDaily propune soluții precum navigație inteligentă, aplicație eDaily Routing care interacționează cu vehiculul pentru a previziona autonomia, încărcarea necesară și timpul exact de sosire, inclusiv cu o oprire pentru încărcare, alerte de asigurare a autonomiei care informează managerul în mod proactiv despre nivelul de încărcare aflat la limite inferioare sau despre probleme care afectează procesul de încărcare, portal IVECO ON cu management de flote și funcții API.

Citeste si alte articole: