Bugetul casei. Cum să-l organizezi ca să economisești

Bugetul casei Cu toții ne dorim să punem...

Vrei o mașină? Trebuie să răspunzi la trei întrebări

Achiziție mașină Când te-ai hotărât să-ți cumperi o...

BlackRock a participat la o rundă de finanțare de 60 mil. dolari pentru FintechOS

EconomieBlackRock a participat la o rundă de finanțare de 60 mil. dolari pentru FintechOS

FintechOS, o platformă de top de management end-to-end al produselor financiare, a anunțat finalizarea unei runde de investiții Serie B+ în valoare de 60 de milioane de dolari.

Această rundă a fost condusă de Molten Ventures, Cipio Partners și BlackRock, alături de investitorii existenți EarlyBird VC, OTB VC și Gapminder VC.

BlackRock este cel mai mare administrator de active din lume și deține participații minoritare la câteva firme din România, printre care MedLife și BRD.

„Obținerea acestei investiții este o dovadă a încrederii pe care investitorii noștri o au în viziunea și modul nostru de implementare. Creșterea noastră rapidă și progresele operaționale reflectă cererea pentru soluțiile noastre de management al produselor financiare de ultimă generație. Revoluționăm industria serviciilor financiare prin furnizarea de tehnologie care permite modernizarea sistemelor core și stimulează inovația”, a declarat Teodor Blidăruș, cofondator și CEO al FintechOS.

Businessul companiei este în creștere

Noua rundă de finanțare consolidează poziția de lider de piață a FintechOS și vine în contextul în care compania înregistrează rezultate importante în business, inclusiv o creștere anuală de 40% și una de 170% a marjelor operaționale.

Compania este în curs de a atinge pragul de rentabilitate în 2024, lucru care subliniază modelul său de afaceri solid, se spune în comunicat.

FintechOS a înregistrat în 2023 o creştere a veniturilor de 40%, sub ţinta de 50% enunţată la finele anului trecut. Compania a intrat pe piața americană în urmă cu doi ani, iar focusul său este reprezentat de piețele din UE și SUA.

În noiembrie anul trecut, Sergiu Neguț (foto), co-fondator și CSO (Chief Strategy Officer) al startup-ului a spus că FintechOS a făcut „niște reduceri de personal”.

El nu a oferit informații suplimentare, dar presa a scris la finele anului trecut că numărul de salariați ai firmei ar fi scăzut de la 500 acum trei ani la mai puțin de 200 de lucrători.

Citeste si alte articole: