Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

MedLife vrea să dezvolte cea mai mare reţea de îngrijire a sănătăţii mintale

EconomieMedLife vrea să dezvolte cea mai mare reţea de îngrijire a sănătăţii mintale

MedLife vrea să dezvolte cea mai mare reţea de îngrijire a sănătăţii mintale, sub umbrela MindCare. Primele unităţi din ţară urmează să fie inaugurate la Craiova şi Constanţa. Pe termen mediu, grupul îşi propune să deschidă centre de excelenţă în psihiatrie şi psihoterapie, MindCare, în peste 10 locaţii din întreaga ţară, în funcţie de cererea locală.

Compania nu precizează dacă aceste centre vor fi deschise în cadrul unor clinici deja existente sau în locaţii noi.

”MedLife, cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România, îşi intensifică angajamentul pentru îngrijirea sănătăţii mintale prin intenţia de a extinde, la nivel naţional, a reţelei sale de centre de excelenţă în psihiatrie şi psihoterapie, MindCare. Demersurile de consolidare pe această nişă medicală sunt determinate de tendinţele tot mai accentuate de a apela la servicii de sănătate mintală, în special în urma pandemiei”, arată un comunicat al companiei.

În România, nevoia de servicii de sănătate mintală este în creştere constantă. Datele arată că în ţara noastră există, în medie, 12 medici psihiatri la suta de mii de locuitori, în timp ce media europeană este de 17. Acest deficit se întâmplă în timp ce prevalenţa tulburărilor mintale şi de comportament aproape s-a dublat în ultimii 10 ani, ajungând de la aproximativ 1.566 de cazuri la 100.000 de persoane în 2012 la aproximativ 2.890 de cazuri la 100.000 de persoane în 2021.

În plus, România se află pe locul 58 în lume în ceea ce priveşte rata de suicid şi pe locul 126 în ceea ce priveşte depresia.

Anxietatea, depresia şi tulburările de comportament sunt printre principalele cauze de boală şi suferinţă în rândul tinerilor. Potrivit unor studii recente, aproximativ 22.000 de copii şi tineri trăiesc cu un diagnostic de boală mentală în ţară.

Alte studii arată că aproape jumătate dintre adolescenţii din România au avut cel puţin o dată gânduri de suicid, iar peste un sfert s-au simţit trişti tot timpul şi nu au putut scăpa de tristeţe.

”Având în vedere aceste date care evidenţiază nevoia acută de intervenţii şi resurse adecvate pentru îngrijirea şi prevenirea problemelor de sănătate mintală în rândul populaţiei, MedLife a decis extinderea, la nivel naţional, a centrelor de excelenţă în psihiatrie şi psihoterapie MindCare”, menţionează compania.

Cu o experienţă de peste 12 ani în Bucureşti, MindCare arată că primele unităţi din ţară urmează să fie inaugurate la Craiova şi Constanţa.

”Obiectivul nostru major de a face România bine împreună nu poate fi atins dacă nu ne îndreptăm atenţia şi resursele spre o nişă considerată încă tabu sau aproape inexistentă pe agenda publică. Stigmatizarea, lipsa accesului la servicii adecvate şi deficitul de specialişti în domeniul sănătăţii mintale sunt provocări semnificative pe care MedLife, în calitate de lider al serviciilor medicale private, are capacitatea de a le confrunta. Prin planul de extindere naţională al MindCare, ne asumăm un nou angajament puternic, acela de a îmbunătăţi accesul la serviciile de sănătate mintală în România şi de a contribui semnificativ la creşterea gradului de conştientizare şi de îngrijire în acest domeniu esenţial al sănătăţii”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife.

Pe termen mediu, MedLife îşi propune să deschidă centre de excelenţă în psihiatrie şi psihoterapie, MindCare, în peste 10 locaţii din întreaga ţară, în funcţie de cererea locală.

”Clinicile MindCare se disting prin abordarea lor inovatoare şi holistică în furnizarea serviciilor de sănătate mintală. Pacienţii beneficiază de o gamă cuprinzătoare de servicii care acoperă toate aspectele îngrijirii sănătăţii mintale, de la evaluarea iniţială şi diagnosticare până la tratament şi gestionarea pe termen lung a afecţiunilor. Prin integrarea diferitelor modalităţi terapeutice şi abordări, precum terapia individuală, terapia de grup, terapia de cuplu, terapia cognitiv-comportamentală, terapia prin artă sau muzică, precum şi programele de reabilitare şi integrare socială, clinicile MindCare asigură o îngrijire personalizată şi adaptată nevoilor individuale ale fiecărui pacient. În cadrul clinicii, atât abonaţii corporate, cât şi persoanele fizice, beneficiază de discounturi substanţiale, încurajând astfel accesul la îngrijirea sănătăţii mintale pentru toţi cei care au nevoie”, mai informează compania.

MedLife a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 453 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, înregistrând un avans de două cifre pentru majoritatea segmentelor de business. Concomitent, compania a reuşit să îşi recupereze gradual o mare parte din marginile pierdute ca urmare a investiţiilor din ultimii ani. În prezent, Grupul MedLife deţine cea mai puternică reţea de diagnostic şi tratament din România, cu 700 locaţii proprii şi partenere la nivel naţional şi peste 6,5 milioane de pacienţi unici care au apelat la servicii de prevenţie, wellness, tratament şi spitalizare. Totodată, peste 800.000 de angajaţi beneficiază de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

Citeste si alte articole: