Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Preţurile petrolului au scăzut pentru a treia zi consecutiv

EconomiePreţurile petrolului au scăzut pentru a treia zi consecutiv

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 1%, retrăgându-se pentru a treia zi consecutiv, pe baza aşteptărilor că reducerile ratelor dobânzilor din SUA ar putea fi amânate din cauza inflaţiei persistente, care ar putea slăbi cererea de petrol, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 67 de cenţi, sau cu 0,81%, la 82,21 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 75 de cenţi, sau 0,95%, până la 77,91 dolari.

Ambele contracte de referinţă au scăzut cu aproximativ 1% marţi.

Factorii politici ai Fed au declarat marţi că banca centrală a Statelor Unite ar trebui să mai aştepte câteva luni pentru a se asigura că inflaţia este într-adevăr din nou pe drumul cel bun către ţinta de 2% a Fed, înainte de a reduce dobânzile.

Procesul-verbal de la reuniunea de politică monetară din 30 aprilie-1 mai a Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă a Rezervei Federale a SUA, publicat miercuri, a indicat îngrijorarea factorilor de decizie cu privire la momentul în care ar trebui să reducă dobânzile.

Întâlnirea a urmat unei serii de date care au arătat că inflaţia a fost mai persistentă decât se aşteptau oficialii la începutul anului 2024. Fed vizează o rată a inflaţiei de 2%, iar toţi indicatorii au arătat că creşterile de preţuri au depăşit acest nivel.

Ratele mai mici ale dobânzilor reduc costurile îndatorării, eliberând fonduri care ar putea stimula creşterea economică şi cererea de petrol.

Citeste si alte articole: