Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Luca deschide o simigerie la Varșovia

EconomieLuca deschide o simigerie la Varșovia

”Covrigarii” de la Luca deschid mâine o simigerie la Varșovia, chiar. Polonia este prima piață externă în care intră lanțul românesc. Oferta pe piața poloneză va include majoritatea produselor disponibile în prezent pe piața din România.

Prima brutărie sub marca LUCA din Polonia va fi deschisă mâine, chiar lângă ieșirea dintr-o stație de metrou. Alegerea zonei este justificată de numărul mare de clădiri de birouri din zonă și de apropierea campusului universitar.

Simigeriile Luca intenționează să mai deschidă în Polonia 8-10 brutării până la sfârșitul acestui an, atât în ​​centrul Varșoviei, cât și în alte orașe. Brutăriile vor fi amplasate direct pe stradă sau în centre comerciale.

150 puncte de simigerii Luca în România

Prezent pe iață din 2010, lanțul de simigerii Luca are astăzi aproximativ 150 puncte de vânzare.

În 2022, Lucal a avut afaceri de 367,9 milioane lei (plus 75% față de anul pandemiei 2021) și un profit net de 41 milioane lei (mai mare cu 34%), cu peste 2.000 de angajați. Pentru 2023 sunt însă deja indicate venituri de peste 100 de milioane de euro, o creștere de 42% față de anul precedent.

În 2024, în România au fost deschise 18 noi brutării, iar planurile pentru 2024 includ menținerea trendului ascendent atât pe piața din România, unde LUCA intenționează să deschidă alte 20 de locații, cât și – de acum – la nivel internațional.

Lanțul este controlat de băcăuanul George Adragăi.

Citeste si alte articole: