Bugetul casei. Cum să-l organizezi ca să economisești

Bugetul casei Cu toții ne dorim să punem...

Vrei o mașină? Trebuie să răspunzi la trei întrebări

Achiziție mașină Când te-ai hotărât să-ți cumperi o...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

ImobiliarePrincipalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte bun pentru achiziții strategice pe această piață, arată datele Colliers.

Recent, Genesis Property, unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri clasa A, a finalizat achiziția a trei loturi de teren, cu o suprafață totală de 30.000 mp, de la Stizo Invest.

Astfel, Genesis Property își consolidează poziția în zona de Vest a Bucureștiului, unde mai deține clădirile de birouri West Gate Business District și complexul studențesc West Gate.

Printre cumpărătorii activi de terenuri se numără și One United, Speedwell și Kaufland, iar de remarcat, ca o noutate față de anii precedenți, este că și statul român este un cumpărător activ, prin diferite entități.

Aproximativ 70% din terenurile comercializate provin din București și împrejurimi. Jumătate sunt terenuri cu destinație rezidențială, un sfert pe zona de retail, iar restul de diverse tipuri de investitori.

Anul trecut, volumul tranzacțiilor cu terenuri pentru proiecte imobiliare comerciale (exclusiv cele industriale și de depozite tradiționale) a scăzut cu sub 10% față de nivelul din 2022, de 450 milioane euro.

CITEȘTE ȘI: Societe Generale EBS ajunge la 19.500 mp de spații de birouri în West Gate

Articolul Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: