Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Brașov și Sibiu, orașele cu cele mai mari creșteri ale prețurilor apartamentelor

ImobiliareBrașov și Sibiu, orașele cu cele mai mari creșteri ale prețurilor apartamentelor

Brașov rămâne fruntaș la creșterea prețurilor apartamentelor vechi în luna martie 2024 (+18%) comparativ cu anul trecut, iar Sibiu are cea mai mare creștere a prețurilor apartamentelor noi (+16%) față de anul trecut.

În luna martie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 11% comparativ cu luna martie a anului trecut, arată datele Storia.

Prețul solicitat pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 13% în luna martie 2024 comparativ cu martie 2023, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 9%.

În București, prețul mediu pentru vânzarea apartamentelor noi și vechi a fost în luna martie 2024 de 1.799 euro/mp, iar prețul mediu solicitat pentru vânzarea unui apartament nou a fost, în martie 2024, de 1.824 euro/mp.

În ceea ce privește apartamentele vechi, acestea au avut un preț de cerere de 1.771 euro/metru pătrat, cu 10% mai ridicat față de luna martie a anului trecut și cu 2% mai mare față de cel din luna februarie a anului curent.

CITEȘTE ȘI: Stocul modern de proprietăți imobiliare a depășit 11 milioane mp

Cele mai mari prețuri de vânzare a apartamentelor rămâne în Cluj-Napoca, în luna martie a.c., prețurile medii pentru apartamentele noi și vechi fiind de 2.651 euro/metru pătrat.

La Brașov prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi a fost de 1.937  euro/metru pătrat. De asemenea, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi din Brașov a ajuns la 2.040 euro/metru pătrat

În martie 2024, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi din Sibiu a fost de 1.532 euro/metru pătrat. Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi a crescut cu 16% față de martie 2023, ajungând la 1.498 euro/metru pătrat.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Articolul Brașov și Sibiu, orașele cu cele mai mari creșteri ale prețurilor apartamentelor a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: