Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

De câte salarii ai nevoie pentru achiziția unui apartament de două camere în București

ImobiliareDe câte salarii ai nevoie pentru achiziția unui apartament de două camere în București

București este printre orașele europene cu cele mai scăzute prețuri ale locuințelor și cu cele mai ridicate niveluri ale accesibilității achiziționării acestora, conform datelor Cushman & Wakefield Echinox.

Astfel, pe baza datelor publice privind prețul mediu solicitat pentru un apartament de 70 mp, în București sunt necesare 96,2 salarii medii nete lunare pentru achiziția acestuia.

Prețul mediu solicitat pentru un apartament din București a fost de 1.663 euro pe metru pătrat util pe parcursul lunii februarie, conform portalului de anunțuri imobiliare.ro.

Prețul a crescut cu 6,6% comparativ cu februarie 2023 și cu 7,5% raportat la aceeași lună din 2022, reprezentând unele din cele mai mici creșteri de prețuri la nivel național din perioadele respective.

Capitala se situează pe locul trei din punct de vedere al celor mai mari prețuri după Cluj-Napoca (2.666 euro / mp util, +10,4% vs februarie 2023) și Brașov (1.815 euro / mp util, +14,9% vs februarie 2023).

De câte salarii ai nevoie pentru achiziția unui apartament în alte capitale europene

Un grad mai ridicat de accesibilitate pentru achiziția unui apartament de două camere este înregistrat doar în Bruxelles și Sofia (84,2 și 94,3 salarii medii nete din orașele respective).

La polul opus se situează Londra, Munchen, Paris sau Zurich unde prețurile medii pe metro pătrat util pot depăși sau chiar depășesc 10.000 euro (Paris) sau 16.000 euro (Zurich).

Un grad scăzut de accesibilitate înregistrează și Praga (oraș cu prețuri medii solicitate ce depășesc în medie €4.700/ mp util și unde sunt necesare 196,7 salarii medii nete pentru un astfel de apartament).

În regiune, la Bratislava sunt necesare 171,5 salarii pentru achiziția unui apartament de două camere, la Varșovia 165,3 salarii, Belgrad (161), Cluj – Napoca (158,2) și Budapesta (150).

CITEȘTE ȘI: Locuințele noi s-au scumpit în majoritatea statelor europene

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Articolul De câte salarii ai nevoie pentru achiziția unui apartament de două camere în București a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: