Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Volumul tranzacțiilor pe piața de investiții imobiliare, la jumătate anul trecut față de 2022

ImobiliareVolumul tranzacțiilor pe piața de investiții imobiliare, la jumătate anul trecut față de 2022

Anul 2023 s-a încheiat cu investiții imobiliare în valoare totală de aproximativ 476 milioane de euro, în scădere cu mai mult de jumătate față de maximul atins în 2022, de 1,25 miliarde de euro, potrivit Colliers.

Volumul pieței a fost puternic impulsionat de vânzarea portofoliului de 25 de active de retail Mitiska REIMs către fondul britanic M Core, pentru 219 milioane de euro.

A doua cea mai importantă tranzacție din acest an a fost vânzarea și închirierea depozitelor FM Logistics, achiziționate de CTP pentru o valoare estimată la aproximativ 60 de milioane de euro.

A treia cea mai mare tranzacție a implicat vânzarea clădirii One Herăstrău către un nou jucător pe piața locală, grupul leton Vincit Union, pentru aproximativ 21 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Doar 13% dintre aplicanți, potențiali beneficiari de granturi pentru investiții

Anul 2023 a fost unul relativ slab pentru întreaga piață de investiții din Europa Centrală și de Est (ECE), toate piețele din regiune înregistrând scăderi ale volumelor de la un an la altul, cuprinse între 18% și 68%.

În cifre absolute, volumul de investiții în cele mai mari șase economii din regiune (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia) a scăzut cu 54% față de 2022, atingând 4,9 miliarde de euro, cel mai scăzut din 2012.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Articolul Volumul tranzacțiilor pe piața de investiții imobiliare, la jumătate anul trecut față de 2022 a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: