Viceprimarul USR al Brașovului, Flavia Boghiu, urmărită penal pentru abuz în serviciu: Dacă voi fi trimisă în judecată, îmi voi da demisia din toate funcțiile

MedicalViceprimarul USR al Brașovului, Flavia Boghiu, urmărită penal pentru abuz în serviciu: Dacă voi fi trimisă în judecată, îmi voi da demisia din toate funcțiile

Viceprimarul USR al Braşovului, Flavia Boghiu, , a anunțat, marți, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook că îşi va da demisia din toate funcţiile, atât cele din administraţia publică, cât şi cele deţinute în cadrul USR, dacă va fi trimisă în judecată în dosarul Catacombelor.

Flavia Boghiu susţine că, în mod “ironic”, Catacombele nu erau în subordinea sa, ci a viceprimarului PNL Sebastian Rusu, cel care a depus plângerea penală în urma căreia a fost deschis dosarul, iar singura ei implicare în acest caz a fost prezenţa la un eveniment cultural care s-a desfăşurat în respectivul spaţiu.

„În anul electoral 2024, în urma unei plângeri făcută de viceprimarul PNL Sebastian Rusu şi dezvoltatorul imobiliar Garbis Kehayian, care voia să construiască blocuri pe dealurile Braşovului, am fost invitată astăzi la DNA pentru a mi se aduce la cunoştinţă o calitate generică de suspect în dosarul Catacombelor de După Ziduri. În 2021, Asociaţia Amural a desfăşurat în Catacombele de După Ziduri un proiect cultural unic în România – Braşov Underground Museum, la a cărui inaugurare am fost prezentă în calitate de viceprimar cu atribuţii în domeniul culturii. În urma acestui eveniment, în 2022, Viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală. Ironic este că Serviciul Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial, cel care se ocupă cu administrarea patrimoniului şi ocuparea temporară a domeniului public, se afla în subordinea dânsului”, a scris Flavia Boghiu, într-o postare pe Facebook.

Ea a menţionat că, în 2022, dosarul a fost clasat, însă a fost redeschis, în urma unei noi plângeri făcută tot de viceprimarul Sebastian Rusu.

„Sunt nevinovată şi voi colabora cu organele de anchetă în speranţa ca acest dosar să fie soluţionat cât se poate de repede, iar în acord cu principiile şi valorile în care cred vă spun aici ca să rămână scris: În cazul în care acest dosar va fi trimis în judecată, îmi voi da imediat demisia din funcţia de viceprimar al Braşovului şi din funcţia de consilier local, dar şi din toate funcţiile pe care le deţin în USR. Stau cu capul sus şi mă pot uita în ochii oricui referitor la activitatea mea din acest mandat”, a mai menționat viceprimarul USR pe Facebook.

Flavia Boghiu este urmărită penal pentru abuz în serviciu, acuzaţia fiind că a permis unei asociaţii, Amural, să folosească imobilul “Catacombe Braşov” fără aprobarea Consiliului local.

Conform DNA, prejudiciul produs Primăriei Municipiului Braşov este de 304.010 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă.

Citeste si alte articole: