Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Dmitri Rogozin compară armata Rusiei cu un „pitic”: Nu ne putem ascunde nicăieri

ExterneDmitri Rogozin compară armata Rusiei cu un „pitic”: Nu ne putem ascunde nicăieri

Dmitri Rogozin a făcut câteva declaraţii care ar putea să-l înfurie pe Vladimir Putin. Actualul senator al regiunii Zaporojie compară armata Rusiei cu un „pitic”.

Fostul director al Agenţiei Spaţiale Roscosmos și ex-vicepremier rus, Dmitri Rogozin, este astăzi senator în regiunea Zaporojie. Dmitri Rogozin compară armata rusă cu ”un pitic al cărui șnur de la chiloți este de două ori mai lung decât brațul”. Iar aceste declaraţii ar putea să-l înfurie pe Vladimir Putin.

Dmitri Rogozin recunoaşte că armata rusă are probleme pe front

Dmitri Rogozin, un apropiat al lui Vladimir Putin, a recunoscut problemele Forțelor Armate Ruse în Ucraina. A comparat armata rusă cu un „pitic”. Senatorul, care susține agresiunea împotriva Ucrainei, este dezamăgit de armata rusă. El a spus toate aceste lucruri pe canalul său de Telegram.

Acesta a mai spus că artileria rușilor, cu o rază de acțiune mai mică de 25 km, este inutilă împotriva Forțelor Armate ucrainene. De asemenea, cere Moscovei livrări de artilerie cu rază lungă de acțiune pe front.

„Nu ne putem ascunde nicăieri. Din cauza dronelor inamice și a artileriei cu rază lungă de acțiune NATO care zboară peste tot, trebuie să ne luăm artileria departe de LBC (linie de contact de luptă) cel puțin 25 de kilometri … Este ca în box, când un boxer puternic, cu brațe lungi, este pus în ring împotriva unui pitic al cărui șnur de la chiloți este de două ori mai lung decât brațul lui” a scris Dmitri
Rogozin.

Dmitri Rogozin

Senatorul regiunii Zaporojie, despre numirea sa

Acesta a fost investiti cu puterile unui membru al Consiliului Federației din ramura executivă a regiunii Zaporojie. Cu acel prrilej a declarat:

„Este o onoare pentru mine să apăr interesele regiunii Zaporojie și ale Noii Rusii per ansamblu. Îi sunt recunoscător guvernatorului ales al regiunii Zaporojie pentru încrederea pe care mi-a acordat-o, permiţându-mi să reprezint această regiune eliberată din fosta Rusie în camera superioară a parlamentului nostru federal”, declara atunci Rogozin.

Rogozin a ocupat funcția de șef al Roscosmos până pe 15 iulie 2022, când a fost demis și înlocuit de Iuri Borisov. De atunci, acesta a condus un grup de consilieri militari care oferă asistenţă forţelor separatiste pro-ruse din Ucraina. Dmitri Rogozin a fost rănit în decembrie 2022 într-un atac ucrainean asupra Doneţkului, un bastion pro-rus din estul Ucrainei.

Citeste si alte articole: