Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Comandanţii ruşi, acuzaţi de „prostie şi incompetenţă totală” pentru că nu s-au pregătit pentru atacurile ucrainene cu drone

ExterneComandanţii ruşi, acuzaţi de „prostie şi incompetenţă totală” pentru că nu s-au pregătit pentru atacurile ucrainene cu drone

Comandanţii ruşi, acuzaţi de „prostie şi incompetenţă totală” .Trupele ruseşti continuă să se adune în grupuri mari pentru a ataca poziţiile ucrainene, în ciuda faptului că acest lucru le face o ţintă uşoară pentru drone, au declarat mai mulţi milbloggeri ruşi, relatează Business Insider, citând un raport al think tank-ului american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Think tank-ul a citat un milblogger rus care a pus sub semnul întrebării modul în care comandanţii ruşi au putut să nu ţină cont de dronele ucrainene şi să-şi permită să piardă atât de mulţi oameni, acuzându-i de „prostie şi incompetenţă totală”.

Nu este prima dată când milbloggerii au făcut această plângere în ultimele săptămâni, dar frustrarea faţă de aparenta lipsă de planificare pare să fi crescut.

Acest lucru contează pentru că oferă o perspectivă asupra greşelilor tactice care au afectat în mod repetat invazia Rusiei în Ucraina, provocând pierderi uriaşe de vieţi omeneşti şi de echipamente. De asemenea, arată modul în care dronele ieftine au fost desfăşurate de Ucraina într-un mod extrem de eficient.

Milbloggerii ruşi au fost o sursă importantă de informaţii independente despre armata rusă, criticând în mod repetat ceea ce ei susţin a fi erori tactice ale comandanţilor ruşi.

Rusia şi Ucraina se află într-un impas, cele două armate fiind plasate în poziţii defensive de-a lungul a sute de kilometri. În ultimele săptămâni, Rusia a încercat să profite de stocurile scăzute de muniţie ucrainene şi de sprijinul tot mai scăzut al Occidentului pentru a încerca să străpungă apărarea Ucrainei, dar fără prea mult succes, ceea ce a dus la pierderi majore.

Ucraina a folosit drone aeriene ieftine pentru a supraveghea câmpul de luptă şi pentru a arunca în aer ţinte, atenuând avantajele Rusiei în materie de soldaţi şi echipamente şi făcând foarte dificil tipul de atac masiv necesar pentru a trece de sistemele de apărare.

Comandantul suprem al Ucrainei, într-un articol de opinie publicat joi de CNN, a declarat că ţara sa ar putea obţine un avantaj în război prin inovaţie şi noi tehnologii.

Citeste si alte articole: