Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Rolul vitaminei B6 în dezvoltarea copiilor

MedicalRolul vitaminei B6 în dezvoltarea copiilor

Vitamina B6, cunoscută și sub numele de piridoxină, este o vitamină esențială care joacă un rol important în dezvoltarea și funcționarea organismului. La copii, vitamina B6 este importantă pentru:

Dezvoltarea creierului și a sistemului nervos. Vitamina B6 este necesară pentru producerea de neurotransmițători, care sunt substanțe chimice care transmit mesaje între celulele nervoase. Acești neurotransmițători sunt esențiali pentru dezvoltarea cognitivă și comportamentală normală a copiilor.

Metabolismul energiei. Vitamina B6 este implicată în metabolismul proteinelor, grăsimilor și carbohidraților. Acest lucru este important pentru a furniza energie organismului pentru a crește și a se dezvolta.

Sistemul imunitar. Vitamina B6 este necesară pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. Acest lucru ajută la protejarea copiilor de infecții.

Simptomele deficitului de vitamina B6 la copii sunt tulburările de somn, iritabilitatea, oboseala, anxietatea, depresia, dermatita, anemia.

Surse alimentare de vitamina B6: peștele, legumele cu frunze verzi, fructele, nucile și semințele, carnea

Recomandări de aport zilnic de vitamina B6:

Copii cu vârsta de 1-3 ani: 0,5 mg

Copii cu vârsta de 4-8 ani: 0,6 mg

Copii cu vârsta de 9-13 ani: 0,9 mg

Adolescenți cu vârsta de 14-18 ani: 1,3 mg

Suplimente de vitamina B6:

Suplimentele de vitamina B6 sunt disponibile fără prescripție medicală. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a administra suplimente copiilor, deoarece acestea pot interacționa cu alte medicamente pe care le iau.

Citeste si alte articole: