Paella de pui și fructe de mare și beneficiile sale

MedicalPaella de pui și fructe de mare și beneficiile sale

Paella de pui este un fel de mâncare tradițional spaniol, făcut cu orez, pui, legume și condimente. Este un fel de mâncare delicios și hrănitor, care poate fi o alegere excelentă pentru o masă sănătoasă.

Iată câteva dintre beneficiile paellei de pui:

Este o sursă excelentă de proteine. Puiul și fructe de mare sunt o sursă excelentă de proteine, esențiale pentru dezvoltarea musculară și a sistemului imunitar.

Este o sursă bună de vitamine și minerale. Paella de pui și fructe de mare conține o varietate de vitamine și minerale, inclusiv fier, calciu, zinc și potasiu. Acestea sunt esențiale pentru sănătatea generală.

Este o sursă bună de fibre. Legumele din paella sunt o sursă bună de fibre, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă.

Iată o rețetă simplă pentru paella de pui:

Ingrediente:

2 căni de orez basmati

1 pui întreg, tăiat în bucăți

1 cană de creveți mari, curățați

1 cană de midii, curățate

1 cană de scoici, curățate

2 morcovi, tăiați cubulețe

2 cepe, tăiate cubulețe

2 ardei grași, tăiați cubulețe

1 cană de fasole verde, tăiată cubulețe

1/2 cană de măsline verzi, fără sâmburi

1/4 cană de pătrunjel, tocat

1 linguriță de sare

1/2 linguriță de piper

1/4 linguriță de turmeric

1/4 linguriță de ardei iute măcinat

Mod de preparare:

Încălziți ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați puiul și gătiți până când se rumenește pe toate părțile. Scoateți puiul din tigaie și păstrați-l la cald. Adăugați fructele de mare în tigaie și gătiți timp de 2 minute, sau până când se deschid. Scoateți fructele de mare din tigaie și păstrați-le la cald.

Adăugați legumele în tigaie și gătiți timp de 5 minute, sau până când se înmoaie. Adăugați orezul, fructele de mare, fasolea verde, măslinele, pătrunjelul, sarea, piperul, turmericul și ardeiul iute. Amestecați bine și adăugați 3 căni de apă fierbinte. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți la foc mic timp de 20 de minute, sau până când orezul este gătit. Adăugați puiul înapoi în tigaie și amestecați bine. Serviți paella caldă.

Pentru a face paella mai sănătoasă, puteți folosi pui fără piele și oase și legume proaspete. De asemenea, puteți reduce cantitatea de ulei folosită la gătit.

Citeste si alte articole: