Prăjitură cu lapte de cocos

MedicalPrăjitură cu lapte de cocos

Prăjitura cu lapte de cocos este un desert delicios și hrănitor, care poate fi savurat de toată lumea, inclusiv de cei mici. Laptele de cocos este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina E, potasiu, magneziu și fier.

Iată câteva beneficii ale consumului de prăjitură cu lapte de cocos pentru copii:

Îmbunătățește sistemul imunitar: Laptele de cocos este o sursă excelentă de vitamina C, importantă pentru un sistem imunitar sănătos. Vitamina C ajută la protejarea organismului împotriva infecțiilor.

Ajută la dezvoltarea oaselor și a dinților: Laptele de cocos este o sursă excelentă de calciu, important pentru dezvoltarea oaselor și a dinților. Calciul ajută la menținerea sănătății oaselor și a dinților.

Ajută la controlul greutății: Laptele de cocos este o sursă bună de fibre, care ajută la senzația de sațietate și la reducerea aportului caloric.

Ajută la reducerea riscului de boli cronice: Laptele de cocos este o sursă excelentă de antioxidanți, care ajută la protejarea organismului împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt implicați în dezvoltarea unor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și diabetul.

Iată o rețetă simplă de prăjitură cu lapte de cocos, care este perfectă pentru copii:

Ingrediente:

1 cană de făină

1 cană de zahăr

1/2 cană de unt topit

1/2 cană de lapte de cocos

2 ouă

1 linguriță de praf de copt

1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță de sare

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, untul topit, laptele de cocos, ouăle, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Turnați amestecul într-o tavă de copt unsă și tapetată cu făină. Coaceți la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lăsați prăjitura să se răcească bine înainte de a o servi.

Această prăjitură este delicioasă și ușor de făcut, iar este și o sursă excelentă de nutrienți.

Citeste si alte articole: