United Airlines şi Alaska Airlines au reluat zborurile cu avioane Boeing 737 MAX 9, după finalizarea inspecţiilor

EconomieUnited Airlines şi Alaska Airlines au reluat zborurile cu avioane Boeing 737 MAX 9, după finalizarea inspecţiilor

Alaska Airlines a finalizat inspecţiile la un prim grup de avioane Boeing 737 MAX 9, ceea ce i-a permis să reia folosirea acestora.

United Airlines a început utilizarea avioanelor sale Boeing 737 MAX 9 sâmbătă, pentru zborurile de

United a declarat că primul zbor MAX 9 cu pasageri la bord, după 6 ianuarie, a plecat din Newark cu destinaţia Las Vegas în jurul orei 10:30 ET (1530 GMT), cu 175 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Transportatorul cu sediul în Chicago se aşteapta ca mai multe zboruri de pasageri să opereze sâmbătă cu avioane MAX 9.

Alaska Airlines a reluat zborurile unora dintre avioanele MAX 9 vineri după-amiază, începând cu zborul 1146 de la Seattle la San Diego.

Alaska Airlines a declarat că a început inspecţiile primelor sale MAX 9 miercuri seara, după ce Administraţia Federală a Aviaţiei a aprobat criteriile de inspecţie.

”Ne aşteptăm ca inspecţiile la 737-9 MAX să fie finalizate până la sfârşitul săptămânii viitoare, permiţându-ne să operam programul nostru complet de zbor”, a spus compania aeriană, adăugând că inspecţiile durează aproximativ 12 ore per aeronavă.

După aterizarea zborului Alaska Airlines, preşedintele Boeing Commercial Airlines, Stan Deal, a publicat o scrisoare către angajaţi în care afirmă că echipa ”a lucrat cu sârguinţă” pentru a crea criterii de inspecţie care să permită repunerea în funcţiune a aeronavelor, iar Boeing se află acum în proces de evaluare ”a sutelor” de idei prezentate de angajaţi pentru îmbunătăţirea calităţii.

”Accentul nostru pe termen lung este pe îmbunătăţirea calităţii noastre, astfel încât să putem recâştiga încrederea clienţilor noştri, a autorităţilor noastre de reglementare şi a publicului zburător. Avem aceste probleme şi le vom corecta

O aeronavă a Copa Airlines a devenit primul avion MAX 9 care a revenit în funcţiune, joi.

Alaska Airlines şi United Airlines, cei doi transportatori americani care folosesc avioane MAX 9, au anulat mii de zboruri în această lună, de la consemnarea la sol a 171 MAX 9, pe 6 ianuarie.

 

Citeste si alte articole: