Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

SUA aduc bombe nucleare în Europa, amenințare pentru Rusia. Focoasele, mai puternice decât Hiroșima

ExterneSUA aduc bombe nucleare în Europa, amenințare pentru Rusia. Focoasele, mai puternice decât Hiroșima

SUA aduc bombe nucleare în Europa, amenințare pentru Rusia. Focoasele, mai puternice decât cel de la Hiroșima. SUA intenționează să staționeze arme nucleare în Marea Britanie pentru prima dată în ultimii 15 ani, pe fondul unei amenințări tot mai mari din partea Rusiei.

SUA aduc bombe nucleare în Europa, amenințare pentru Rusia. Focoasele, de trei ori mai puternice decât bomba de la Hiroșima ar putea fi amplasate la baza RAF Lakenheath din Suffolk, conform propunerilor, a raportat Telegraph.

Statele Unite au plasat anterior rachete nucleare la RAF Lakenheath și le-au retras în 2008, după ce amenințarea din partea Moscovei din timpul Războiului Rece s-a diminuat substanțial.

SUA aduc bombe nucleare în Europa, amenințare pentru Rusia. Focoasele, mai puternice decât Hiroșima

Documentele Pentagonului văzute de ziar dezvăluie contracte de achiziție pentru o nouă facilitate la baza aeriană, potrivit theguardian.com/uk-news.

„Rămâne o politică de lungă durată a Regatului Unit și a NATO de a nu confirma sau infirma prezența armelor nucleare într-o anumită locație”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Recent, personalități de rang înalt de pe ambele maluri ale Atlanticului au raportat că Marea Britanie trebuie să fie pregătită în cazul unui potențial război între forțele NATO și Rusia.

La începutul acestei săptămâni, generalul Sir Patrick Sanders, șeful armatei britanice, a declarat că sunt 74.000 de soldați și 45.000 de rezerviști, iar cetățenii ar trebui instruiți pentru un posibil conflict.

Downing Street a exclus orice decizie privind o posibilă recrutare, susținând ca serviciul militar să rămână voluntar.

Carlos Del Toro, secretarul Marinei SUA, a cerut Regatului Unit să „reevalueze” dimensiunea forțelor sale armate, având în vedere „amenințările care există astăzi”.

Citeste si alte articole: