Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Putin a cucerit Africa. A trimis trupe în Burkina Faso, Mali și Niger. Resursele sunt ale lui

ExternePutin a cucerit Africa. A trimis trupe în Burkina Faso, Mali și Niger. Resursele sunt ale lui

Putin a cucerit Africa. A trimis trupe în Burkina Faso, Mali și Niger. Resursele sunt ale lui. Primele unități din Afrika Korps al Ministerului rus al Apărării, împreună cu echipamente militare de transport și arme, au sosit în Burkina Faso.

Putin a cucerit Africa. A trimis trupe în Burkina Faso, Mali și Niger. Resursele sunt ale lui, după ce a reușit să dea o mare lovitură Franței și aliaților, care desfășurau operațiuni antiterorism în aceste regiuni bogate în resurse, aur, diamante, uraniu, minerale industriale.

Un personal format din 100 de specialiști militari ruși va asigura securitatea președintelui guvernului de tranziție, Ibrahim Traore, prietenul președintelui rus, Vladimir Putin.

Putin a cucerit Africa. A trimis trupe în Burkina Faso, Mali și Niger. Resursele sunt ale lui

La sfârșitul lunii decembrie, un grup de cadre militare din Afrika Korps a sosit în țară pentru a pregăti o bază pentru desfășurarea contingentelor militare viitoare, potrivit canalului rusesc Telgeram/Rybar.

Sarcinile personalului militar rus, al cărui număr este de așteptat să crească la 300 în prima etapă, vor include sprijinirea operațiunilor anti-teroriste și formarea personalului militar local, sarcini pe care le contractase Franța și aliații săi.

Având în vedere că Burkina Faso, Niger și Mali fac parte din „Alianța Sahel” și pregătesc o platformă pentru crearea unei singure federații, cel mai probabil, Burkina Faso va deveni un punct de atracție și principalul centru de coordonare.

Rusia a trimis, de asemenea, specialiștii mass-media, care au început deja să lucreze în țară, a căror sarcină este „să concureze presa franceză și să formeze un câmp informațional loial”.

Citește și: Șefa Brigăzii SUA de sprijin pentru Europa și Africa, destituită. Se ocupa cu logistica trupelor

În urma personalului militar rus care a sosit în Burkina Faso în această săptămână, o delegație de rang înalt a Ministerului rus al Apărării a sosit la Ouagadougou.

Liderii militari ruși vor discuta despre desfășurarea personalului, drepturile și puterile contingentului și vor schița planurile de cooperare viitoare.

Având în vedere procesele în desfășurare și faptul că prezența Forțelor Armate Ruse în Sahel devine rapid oficializată (ceea ce nu s-a întâmplat în timpul prezenței mercenarilor Wagner), iar delegațiile devin tot mai dese, se așteaptă ca, în câțiva ani, să fie extinsă influența Afrika Korps în regiune.

Citeste si alte articole: