Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Polonia, pregătiri de război. 250.000 persoane, inclusiv femei și vârstnici chemați 3 luni în armată

ExternePolonia, pregătiri de război. 250.000 persoane, inclusiv femei și vârstnici chemați 3 luni în armată

Bărbații și femeile din Polonia se vor duce timp de câteva luni la o pregătire militară. Ministerul Apărării a anunțat că 250.000 de persoane vor face stagiul militar. Asta, în cintextul în care amenințarea lui Putin e tot mai mare.

La 1 februarie va începe calificarea militară, în Polonia 250.000 de persoane vor trebui să o urmeze pe o perioadă de trei luni. Nu doar bărbații, ci și femeile sunt vizate de armată.

Este stipulat în lege cine se poate aștepta la o convocare la Comandamentul completărilor militare, ce înseamnă aceasta și care este riscul de a nu se prezenta la timp.

Joi, 1 februarie 2024, va începe calificarea militară în toată țara. Aceasta va dura până la 30 aprilie. În acest timp, aproximativ 230.000 de persoane, inclusiv femei, vor trebui să se prezinte în fața comisiilor medicale.

Polonia, pregătiri de război. 250.000 de oameni, femei și vârstnici chemați 3 luni în armată

Scopul calificării militare este de a introduce date în dosarele militare și de a determina capacitatea fizică și psihică pentru serviciul militar.

Aceasta se referă la persoanele care sunt supuse obligației de a se prezenta pentru calificarea militară și la cele care s-au oferit voluntar pentru serviciul militar și care au peste 18 ani.

Un apel pentru calificare la WKU poate fi primit nu numai de către tinerii bărbați, ci și de către femeile care desfășoară sau obțin calificări în anumite profesii. Acestea sunt descrise la articolul 60 din Legea privind apărarea patriei:

bărbați născuți în 2005;

bărbați născuți între 2000 și 2004 care nu au o categorie specifică de aptitudini pentru serviciul militar activ;

persoanele care au fost declarate temporar inapte pentru serviciul militar între 2022 și 2023;

femeile născute între 1997 și 2005 care sunt apte pentru serviciul militar;

persoanele care au împlinit vârsta de cel puțin 18 ani și care s-au oferit voluntar pentru calificarea militară;

persoanele care au un serviciu militar excepțional până la sfârșitul anului calendaristic în care împlinesc 60 de ani, în cazul în care nu au o categorie specifică de aptitudini pentru serviciul militar activ și s-au prezentat pentru calificarea militară.

Citeste si alte articole: