Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Trucuri privind îngrijirea pielii în perioada alăptării

MedicalTrucuri privind îngrijirea pielii în perioada alăptării

Perioada alăptării poate fi o perioadă dificilă pentru pielea unei mame. Schimbările hormonale pot duce la uscăciune, mâncărime și chiar la apariția de vergeturi.

Iată câteva trucuri care vă pot ajuta să vă mențineți pielea sănătoasă și hidratată în perioada alăptării:

Hidratați-vă din interior. Băutura abundentă de apă este esențială pentru sănătatea pielii, indiferent de vârstă sau de situație. Încercați să beți cel puțin 8 pahare de apă pe zi.

Folosiți creme hidratante non-comedogene. Cremele hidratante non-comedogene nu înfundă porii, ceea ce este important pentru mamele care alăptează, deoarece pot avea pielea mai sensibilă.

Aplicați cremă hidratantă de mai multe ori pe zi. Aplicarea cremei hidratante de mai multe ori pe zi, în special după ce vă spălați pe mâini sau pe față, vă va ajuta să vă mențineți pielea hidratată.

Evitați să vă spălați fața cu săpun agresiv. Săpunurile agresive pot usca pielea, așa că este important să alegeți un săpun blând, special conceput pentru pielea sensibilă.

Purtați haine din materiale naturale. Hainele din materiale naturale, cum ar fi bumbacul, vor ajuta la prevenirea transpirației și a iritațiilor pielii.

Protejați-vă pielea de soare. Expunerea la soare poate agrava uscăciunea și mâncărimea pielii, așa că este important să vă protejați pielea cu o cremă cu factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30.

Iată câteva produse specifice care vă pot fi de ajutor: cremă hidratantă pentru față și corp, cremă pentru vergeturi.

Dacă aveți probleme cu pielea în perioada alăptării, discutați cu un medic dermatolog. Acesta vă poate ajuta să determinați cauza problemei și să vă recomande un tratament adecvat.

Citeste si alte articole: