Supă cremă de spanac cu iaurt

MedicalSupă cremă de spanac cu iaurt

Ingrediente

  • 500 g spanac proaspăt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 litru de supă de legume sau apă
  • 100 ml de iaurt grecesc
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Spalăm spanacul și-l tocăm mărunt. Într-o oală, încingem uleiul de măsline și călim ceapa și usturoiul tocate, până se înmoaie. Adăugăm spanacul și gătim, amestecând continuu, până se înmoaie. Turnăm supa de legume sau apa și aducem la fierbere. Reducem focul și fierbem la foc mic, timp de aproximativ 20 de minute, sau până când spanacul este fiert. Mixăm supa până obținem o cremă fină. Adăugăm iaurtul grecesc și amestecăm bine. Condimentăm cu sare și piper după gust. Servim supa caldă, cu crutoane sau pâine prăjită.

Iată câteva sfaturi pentru prepararea supei:

Puteți folosi și spanac congelat. În acest caz, nu este necesar să-l căliți înainte de a-l adăuga la supă. Pentru o aromă mai intensă, puteți adăuga în supă și 1 linguriță de cimbru uscat sau 1/2 linguriță de nucșoară măcinată. Puteți servi supa cremă de spanac cu iaurt și crutoane, pâine prăjită sau cu un topping de parmezan ras.

Poftă bună!

Citeste si alte articole: