România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

În noiembrie, apartamentele de vânzare au fost cu 8% mai scumpe decât anul trecut

ImobiliareÎn noiembrie, apartamentele de vânzare au fost cu 8% mai scumpe decât anul trecut

Prețul solicitat pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 11% în luna noiembrie, față de aceeași lună din 2023, iar prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 6%, conform datelor Storia.

În București, apartamentele noi au avut un preț cu 1% mai mare decât cele vechi. Prețul solicitat pentru vânzarea unui apartament nou în luna noiembrie a fost de 1.644 de euro/metru pătrat, în creștere cu 9% față de noiembrie 2022.

În ceea ce privește apartamentele vechi, acestea au avut un preț de cerere de 1.654 euro/metru pătrat, cu 5% mai ridicat față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 2% mai mic față de luna octombrie 2023.

CITEȘTE ȘI: 1 din 2 bucureșteni preferă apartamentele cu două dormitoare și două băi

La Cluj-Napoca, prețul mediu de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.547 euro/metru pătrat, la fel ca cel din luna anterioară și cu 5% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, apartamentele vechi au avut un preț mediu de cerere de 2.523 euro/metru pătrat, cu 11% mai mare comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

În Brașov, apartamentele noi au avut prețuri cu 12% mai ridicate decât cele vechi. Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi a ajuns la 1.933 euro/metru pătrat, cu 4% mai ridicat decât cel din noiembrie 2022.

La Iași prețul de cerere pe metru pătrat pentru apartamentele noi a crescut, în medie, cu 6% în luna noiembrie a.c. comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 1.448 euro. Apartamentele vechi au avut un preț de cerere de 1.455 euro/metru pătrat, cu 10% mai ridicat față de anul trecut.

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: