Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

În noiembrie, apartamentele de vânzare au fost cu 8% mai scumpe decât anul trecut

ImobiliareÎn noiembrie, apartamentele de vânzare au fost cu 8% mai scumpe decât anul trecut

Prețul solicitat pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 11% în luna noiembrie, față de aceeași lună din 2023, iar prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 6%, conform datelor Storia.

În București, apartamentele noi au avut un preț cu 1% mai mare decât cele vechi. Prețul solicitat pentru vânzarea unui apartament nou în luna noiembrie a fost de 1.644 de euro/metru pătrat, în creștere cu 9% față de noiembrie 2022.

În ceea ce privește apartamentele vechi, acestea au avut un preț de cerere de 1.654 euro/metru pătrat, cu 5% mai ridicat față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 2% mai mic față de luna octombrie 2023.

CITEȘTE ȘI: 1 din 2 bucureșteni preferă apartamentele cu două dormitoare și două băi

La Cluj-Napoca, prețul mediu de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.547 euro/metru pătrat, la fel ca cel din luna anterioară și cu 5% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, apartamentele vechi au avut un preț mediu de cerere de 2.523 euro/metru pătrat, cu 11% mai mare comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

În Brașov, apartamentele noi au avut prețuri cu 12% mai ridicate decât cele vechi. Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi a ajuns la 1.933 euro/metru pătrat, cu 4% mai ridicat decât cel din noiembrie 2022.

La Iași prețul de cerere pe metru pătrat pentru apartamentele noi a crescut, în medie, cu 6% în luna noiembrie a.c. comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 1.448 euro. Apartamentele vechi au avut un preț de cerere de 1.455 euro/metru pătrat, cu 10% mai ridicat față de anul trecut.

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: