România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

ImobiliareApartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două camere, arată datele Storia.

Pe segmentul vânzărilor, pe primul loc în topul căutărilor se află apartamentele cu două camere (47%), urmate de apartamentele cu trei camere (33%) și abia apoi de garsoniere (20%).

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (ianuarie-octombrie 2022), a crescut interesul față de garsoniere (+23%), dar și față de apartamentele cu două camere (+4%). În schimb, s-au înregistrat scăderi în ceea ce privește interesul pentru apartamentele cu trei camere (-3%).

CITEȘTE ȘI / Analiză Frames: Ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor

În ceea ce privește segmentul închirierilor, apartamentele cu două camere (45%) s-au aflat în topul căutărilor și au fost urmate de garsoniere (41%) și de apartamentele cu trei camere (14%).

Față de aceeași perioadă a anului trecut, pe platformă s-au înregistrat cu 20% mai multe căutări pentru garsoniere, iar căutările pentru apartamentele cu două camere (-1%) și cele cu trei camere (-11%) au scăzut.

În luna octombrie 2023, apartamentele noi de vânzare au avut un preț mediu pe metru pătrat de 1.556 de euro, ușor mai mare față de cel din octombrie 2022. Apartamentele vechi au avut un preț de vânzare de 1.733 de euro/mp.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: