România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Prețurile apartamentelor scoase la vânzare în România sunt în creștere

ImobiliarePrețurile apartamentelor scoase la vânzare în România sunt în creștere

Prețul solicitat pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 9% în luna octombrie, față de aceeași lună a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 7%, arată datele Storia.

În București, apartamentele noi au avut un preț cu 4% mai mic decât cele vechi. Prețul solicitat pentru vânzarea unui apartament nou în luna octombrie a fost de 1.620 de euro/metru pătrat, în creștere cu 4% față de luna anterioară.

În ceea ce privește apartamentele vechi, acestea au avut un preț de cerere de 1.694 euro/metru pătrat, cu 6% mai ridicat față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 2% mai mic față de luna septembrie 2023.

La Cluj-Napoca, prețul mediu de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.535 euro/metru pătrat, cu 1% mai mare față de luna anterioară și cu 5% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, apartamentele vechi au avut un preț mediu de cerere de 2.506 euro/metru pătrat, cu 11% mai mare comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Și la Brașov apartamentele noi au avut prețuri cu 15% mai ridicate decât cele vechi. Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi din Brașov a ajuns la 1.942 euro/metru pătrat, cu 7% mai ridicat decât cel din octombrie 2022.

CITEȘTE ȘI: Blocurile din sectorul 4 vor fi reabilitate cu fonduri europene

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: