Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

Calea Șagului din Timișoara aproape paralizată din cauza reparațiilor

Din OrasCalea Șagului din Timișoara aproape paralizată din cauza reparațiilor

Calea Șagului din Timișoara, în direcția de ieșire din oraș, a fost afectată de lucrările de reparații în curs. Aceste lucrări au condus la aproape paralizarea traficului marți, generând cozi semnificative pe această arteră. Șoferii au fost nevoiți să aștepte timp îndelungat în trafic pentru a traversa zona afectată de lucrări, care se întinde de la baza podului de pe Calea Șagului până la sensul giratoriu din fața magazinului Auchan. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a precizat că aceste lucrări sunt programate să se încheie duminică noaptea.

„Lucrările care au loc în aceste zile, de întreținere și de refacere a întregului covor asfaltic, practic pe întreaga suprafață pe Calea Șagului, au loc de la pasaj, de la pasarelă, și până la sensul giratoriu de lângă Auchan. Bucata dintre pasaj și str. Ovidiu Cotruș a fost finalizată pe amândouă părțile. Am ajuns la stratul final de uzură, urmează să fie făcute marcajele. Iar sectorul dintre Ovidiu Cotruș și Selgros va fi făcut în această săptămână. Lucrăm foarte mult pe noapte, lucrăm și pe zi. Din păcate, e genul de lucrare care nu permite ca în timpul zilei suprafețele care au fost frezate peste noapte sau unde s-a asfaltat peste noapte să fie circulate. E clar că această gâtuire creează foarte multe nemulțumiri din partea șoferilor, dar este important pentru proiect ca acest sector de drum până la Auchan să fie finalizat cât mai repede. Obiectivul pe care l-am setat și celor de la SDM, de la firma municipiului de drumuri, este ca până duminică noaptea, adică luni dimineața, acest sector să fie în întregime finalizat până la strat de uzură, până la sensul de la Auchan”, a declarat Ruben Lațcău.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, și-a exprimat nemulțumirea față de ritmul lent al lucrărilor desfășurate pe Calea Șagului. Acesta a avut discuții cu reprezentanții societății responsabile de lucrări pentru a discuta această problemă.

„Sunt un pic nemulțumit de ritmul pe care-l văd, cel puțin în timpul zilei. Eu știu că ei au lucrat și în weekend, și noaptea, dar când lucrăm pe o astfel de arteră atât de importantă a municipiului, cred că trebuie să avem o prezență maximă în teren și cred că în sensul ăsta mai există spațiu de îmbunătățire. Am avut discuții chiar astăzi, ca și în această săptămână, ieri sau în weekend-ul care a trecut, cu cei de la SDM, să crească ritmul de lucrări, deși ei au lucrat și duminică, au lucrat și sâmbătă, au lucrat și nopțile. Dar, din nou repet, avem nevoie de o intervenție serioasă în această zonă, ca să ne asigurăm că până la sfârșitul acestei săptămâni, adică până duminică noaptea, de luni dimineața să avem proiectul finalizat în întregime, acest sector de la baza pasajului și până la sensul de la Auchan. Și când spun finalizat mă refer la stratul de uzură, marcajele probabil vor fi făcute ulterior”, a explicat Ruben Lațcău.

Citeste si alte articole: