Lucrări fără autorizație în zonele de monumete istorice din Timișoara, descoperite de polițiștii locali

Din OrasLucrări fără autorizație în zonele de monumete istorice din Timișoara, descoperite de polițiștii locali

Polițiștii locali au identificat numeroase situații în care s-au efectuat lucrări fără a deține autorizația necesară în zonele care găzduiesc monumente istorice din Timișoara. Această descoperire a fost făcută ca urmare a unor sesizări primite prin telefon, ceea ce a condus la desfășurarea a aproape 150 de verificări în întregul oraș, dezvăluind o serie de încălcări ale legii.

„Au fost efectuate 149 de controale pe linia șantierelor, publicității ilegale, lucrărilor realizate fără autorizație. Totalul sancțiunilor a fost de 16 amenzi în valoare de 81.000 lei, din care 7 în valoare de 30.000 de lei pentru lucrări neautorizate, pentru lucrări executate fără autorizație în zone de monumente sau zone protecție, 4 în valoare de 40.000 de lei pentru publicitate neautorizată”, a declarat Poliția Locală Timișoara.

Totodată, au fost impuse amenzi în valoare de 11.000 de lei pentru șantierele care nu dispuneau de o rampă de acces adecvată, pentru depozitarea de materiale fără achitarea taxelor corespunzătoare, sau pentru ocuparea domeniului public cu schele fără plata taxelor corespunzătoare.

Citeste si alte articole: