Terminalul nou de plecări externe al Aeroportului Internațional Timișoara se va deschide în primăvara lui 2024

Din OrasTerminalul nou de plecări externe al Aeroportului Internațional Timișoara se va deschide în primăvara lui 2024

Conform Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, noul terminal de plecări internaționale al Aeroportului Internațional Timișoara va fi inaugurat în primăvara anului 2024, deoarece lucrările sunt acum finalizate în proporție de 75%. Grindeanu este optimist cu privire la absorția fondurilor europene alocate acestui proiect.

„Spre finalul anului o să ajungem bine la 95%, urmând ca acele chestiuni ce țin de finisaje și tot ce ține de partea finală a unei investiții să fie făcute în ianuarie. Pe mine m-a interesat și mă interesează ca toate aceste proiecte pe Aeroportul Timișoara, sunt undeva în jur de 100 de milioane de euro, să poată să fie decontate prin POIM, care se finalizează la sfârșitul acestui an. Pentru că pe viitorul program pe transport nu se pot deconta sume pe acest domeniu, cel legat de aviație”, a afirmat Sorin Grindeanu.

În prezent, scheletul metalic al noului terminal de plecări externe a fost asamblat, iar lucrările se concentrează pe finisaje interioare. De asemenea, tunelul care conectează terminalul de plecări externe cu cel de sosiri externe este funcțional și a fost deja finalizat. Următorul pas constă în acoperirea structurii cu sticlă. După finalizarea lucrărilor de construcție, terminalul va fi echipat cu facilități de înaltă calitate.

Noul terminal de plecări externe va cuprinde o suprafață construită de 12.000 de metri pătrați și va fi echipat cu 6 puncte de control al securității, 18 ghișee de check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor. Această investiție se ridică la suma de 184 de milioane de lei.

Citeste si alte articole: