Pentru realizarea Centurii Timișoara Sud sunt necesare lucrări suplimentare

Din OrasPentru realizarea Centurii Timișoara Sud sunt necesare lucrări suplimentare

Pentru finalizarea Centurii Timișoara Sud, sunt necesare lucrări suplimentare, inclusiv exproprieri adiționale. Guvernul a întocmit o listă a proprietăților care vor fi afectate de varianta de ocolire, precizând și suma necesară pentru exproprieri. De asemenea, este inclusă construcția unui sens giratoriu suplimentar.

„S-a prevăzut ca lucrare suplimentară realizarea unei intersecții de tip girație în zona km 19 + 280, pentru efectuarea căreia este necesar a se ocupa o suprafață suplimentară de teren”, apare în proiect.

Pe amplasamentul suplimentar se află un număr de 20 de proprietăți private pentru care statul va acorda despăgubiri în valoare de 800.000 de lei. Lucrările de construire a celor 26 de kilometri ai Centurii Timișoara Sud se desfășoară cu rapiditate, depășind stadiul de 61%, iar finalizarea proiectului este programată pentru vara anului 2024. Constructorul va primi aproximativ 400 de milioane de lei pentru aceste lucrări. Comparativ cu contractul inițial încheiat cu fostul antreprenor, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a plătit 162 de milioane de lei.

Citeste si alte articole: