Asociația OncoHelp din Timișoara organizează a șaptea ediție a balului caritabil „Dovleacul Roz”

Din OrasAsociația OncoHelp din Timișoara organizează a șaptea ediție a balului caritabil „Dovleacul Roz”

Asociația OncoHelp din Timișoara va găzdui a șaptea ediție a balului caritabil intitulat „Dovleacul Roz”. Obiectivul evenimentului din acest an este de a strânge fonduri pentru achiziționarea de infuzomate, echipamente medicale cruciale în tratamentul pacienților cu afecțiuni oncologice.

Balul „Dovleacul Roz” reprezintă un tribut adus celor care luptă împotriva cancerului, subliniind importanța solidarității cu cei care se confruntă cu această provocare a vieții. Scopul principal al evenimentului este de a aduce speranță și sprijin celor afectați de această boală devastatoare. Balul, sub motto-ul „Există viață și după cancer”, va avea loc vineri, la Timișoara.

„La cea de-a 7-a ediție a Dovleacului Roz ne propunem să strângem fonduri pentru achiziționarea unor infuzomate, echipamente medicale esențiale în tratamentul pacienților oncologici. Ne dorim să îmbunătățim în permanenta condițiile de tratament pentru cei afectați de cancer. De asemenea, suntem onorați să avem, ca de fiecare dată, sprijinul elevilor de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara, care s-au implicat în realizarea acestui eveniment caritabil. Aceștia au pictat peste 100 de dovlecei roz, creând opere de artă unice și pline de culoare. Este o muncă migăloasă, cu siguranță, dar cu un impact mare. Fiecare dovleac unic vopsit va fi un simbol de speranță și reziliență pentru cei care trec prin această luptă cu cancerul. Încercăm și în acest fel să aducem lumină și speranță în viața pacienților noștri, într-o seară plină de culori și bunătate”, a transmis Șerban Negru, președintele Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

Balul „Dovleacul Roz” se caracterizează printr-o atmosferă bogată în generozitate, reprezentații artistice deosebite, momente surpriză și emoții puternice. Oamenii prezenți au ocazia să se bucure de muzică live și expoziții artistice într-un cadru plin de solidaritate și generozitate.

„Ne bucurăm, în fiecare an, să fim parte a poveștii Dovleacul Roz organizată de Asociația OncoHelp. Copiii lucrează cu multă plăcere la decorarea dovlecilor roz, aceștia devenind mici opere de artă purtând gândurile si sentimentele micilor artiști. Proiectul reprezintă și un mijloc de educare, informare si conștientizare și în familiile noastre, ale profesorilor și în cele ale copiilor, asupra importanței prevenției cancerului de sân”, a afirmat profesoara Ariana Țuțuraș de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara.

Balul „Dovleacul Roz” depășește sfera simplului eveniment caritabil. Este o expresie a solidarității, a empatiei și a comunității care se unite pentru a sprijini pe cei aflați în nevoie. Implicarea și contribuția la acest eveniment pot aduce o schimbare semnificativă în viața celor care se confruntă cu lupta împotriva cancerului.

Citeste si alte articole: