Aproape 70 de milioane de lei vor intra în contul firmei care se va ocupa de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în Timișoara

Din OrasAproape 70 de milioane de lei vor intra în contul firmei care se va ocupa de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în Timișoara

Primăria Timișoara a inițiat o licitație în valoare de aproximativ 70 de milioane de lei pentru serviciile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în oraș. Această procedură a fost demarată la mai puțin de patru luni de la expirarea contractului anterior.

Conform informațiilor disponibile pe site-ul de achiziții publice, noul contract va avea o durată de 5 ani și va acoperi întregul oraș, inclusiv operațiuni terestre și aeriene.

„Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate permanent în scopul menţinerii sub control a înmulţirii rozătoarelor dăunătoare (şoareci, şobolani), vectori de maladii transmisibile şi/sau generatoare de disconfort şi menţinerea acestora la un nivel numeric redus. Serviciile se vor presta astfel încât să nu provoace daune de orice natură obiectivului unde se aplică procedura şi nu vor afecta viaţa şi sănătatea oamenilor şi a mediului ambiant. Dezinsecţia este ansamblul mijloacelor şi metodelor de prevenire si combatere cu substanţe chimice specifice a artropodelor (insecte în stadiul de larvă sau adult), care vehiculează şi transmit (direct sau indirect) boli infecto-contagioase şi parazitare pentru om şi animale sau generatoare de disconfort. Dezinfecţia previne dezvoltarea germenilor patogeni, transmiţători de boli şi combate răspândirea în masă a bolilor transmisibile”, se precizează în caietul de sarcini.

Dezinsecția aeriană va fi efectuată pe o suprafață de 13.300 de hectare, în timp ce operațiunile la sol se vor concentra pe 65 de parcuri și scuaruri, cu o suprafață totală de 200 de hectare, precum și pe 96 de locuri de joacă. Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 5 decembrie.

Citeste si alte articole: