Timișoara a fost decorată cu distincția „Nihil Sine Deo”, de către Casa Regală a României

Din OrasTimișoara a fost decorată cu distincția „Nihil Sine Deo”, de către Casa Regală a României

Timișoara a primit distincția „Nihil Sine Deo” din partea Casei Regale a României, în semn de „loialitate față de valorile democrației, libertății și toleranței”. Primarul Dominic Fritz a primit această decorație în cadrul unei ceremonii desfășurate la Castelul Peleș, unde Principesa Margareta a conferit personal această distincție.

„Am primit această distincție în numele întregii comunități timișorene cu gratitudine și bucurie. Timișoara este primul oraș onorat cu decorația regală Nihil Sine Deo. Este un semn pentru legătura deosebită pe care o avem cu Casa Regală și valorile sale, dar și o recunoaștere pentru contribuția mai multor generații de timișoreni la destinul european al României”, a afirmat Dominic Fritz, după ceremonie.

Brevetul decorației, citit în cadrul ceremoniei, motivează distincția astfel: „Pentru a onora comunitatea civică timișoreană, exemplu de loialitate față de valorile democrației, libertății și toleranței, fapt dovedit atât de-a lungul secolelor ca punct focal al culturii bănățene, cât și în trecutul recent prin susținerea ridicării Catedralei municipiului într-o perioadă de deosebite greutăți economice și declanșarea scânteii Revoluției Române și formularea prin consens a programului principial al acesteia. Pentru că mereu timișorenii au primit cu demnitate și iubire pe membrii Familiei Mele, recunoscând importanța legăturii cu tradițiile și principiile Coroanei Române”.

Decorația regală „Nihil Sine Deo” a fost creată la data de 30 decembrie 2009, prin ordinul emis de Majestatea Sa Regele Mihai I. Acestă distincție este acordată personalităților de seamă din diverse domenii, inclusiv ambasadorilor care au avut un impact semnificativ în dezvoltarea relațiilor României cu comunitatea internațională. De asemenea, este conferită și instituțiilor sau organizațiilor care contribuie la promovarea istoriei și culturii românești. Limita maximă a numărului de beneficiari, inclusiv persoanele în viață și instituțiile, este stabilită la 200. Această distincție reprezintă un simbol al continuității și tradiției Casei Regale a României.

Citeste si alte articole: