România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

O nouă ediție a campaniei „Învață să salvezi o viață!” are loc duminică, 22 octombrie

Din OrasO nouă ediție a campaniei „Învață să salvezi o viață!” are loc duminică, 22 octombrie

Locuitorii din Timișoara sunt invitați să participe la o inițiativă menită să le ofere cunoștințe despre acordarea primului ajutor și să îi învețe cum să salveze vieți, chiar în centrul orașului. Această inițiativă se desfășoară în efortul de a reduce numărul victimelor din accidentele rutiere.

A treia ediție a campaniei intitulate „Învață să salvezi o viață!” – o acțiune ce are drept obiectiv responsabilizarea tuturor participanților la trafic, a devenit deja o tradiție în orașul situat pe malul râului Bega și va avea loc duminică, începând cu ora 14:00.

„Duminică ne unim din nou forțele pentru creșterea siguranței rutiere. Așadar, pe platoul din fața Operei, va fi pusă în scenă simularea unui accident rutier cu trei victime, rezultat în urma coliziunii dintre două autoturisme, care au încercat să evite o trotinetă, având în vedere numărul mare de incidente cu această categorie de participanți la trafic. În cadrul acțiunii, vor fi expuse două mașini avariate în urma unui accident rutier grav, patru mașini de concurs, două monoposturi și 30 de motociclete”, transmit organizatorii.

Participanții la eveniment vor avea oportunitatea de a asista la un exercițiu de descarcerare și la demonstrații practice privind acordarea primului ajutor victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, aceștia vor fi informați cu privire la regulile corecte de conduită în trafic.

Citeste si alte articole: