Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Ce schimbări au loc în Piața 700 din Timișoara

Din OrasCe schimbări au loc în Piața 700 din Timișoara

Administrația municipiului Timișoara dorește să aducă îmbunătățiri în zona Pieței Timișoara 700, care vor consta în lărgirea trotuarelor, crearea de piste de biciclete, extinderea spațiilor verzi și amenajarea de parcări noi.

„În momentul actual, în condițiile deteriorării avansate suferite, calitatea urbană a spațiului public este în scădere, prezentând disfuncționalități, ceea ce va cauza în timp o scădere a potențialului turistic și ecnomic a municipiului Timișoara”, se precizează în caietul de sarcini.

Această intervenție se va concentra pe trei străzi principale: C. Brediceanu, Paris și Cornel Enescu. Se va reconfigura și lărgi trotuarele pentru a face mai mult loc pietonilor, se vor îmbunătăți zonele verzi prin intermediul unui concept de plantare integrat și se va repara carosabilul, adăugând și locuri de parcare pentru necesitățile comercianților din piață.

„Investiția va asigura reabilitarea, modernizarea și reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonle, zone destinate traficului auto și parcărilor) prin reconsidererea de utilizare a acestora, decongestionând circulația, crearea de noi spații verzi – intervenții menite că crească calitatea vieții cetățenilor Timișoarei”, se arată și în tema de proiectare.

Citeste si alte articole: